Βίκυ Καγιά - Born to be a Star

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου. Ώρα 20.18. Βρίσκομαι στο θέατρο Αλίκη για να δω την πολύ επιτυχημένη παράσταση «Δύο τρελοί τρελοί παραγωγοί» για την οποία έχω ακούσει τα καλύτερα. Για λίγα λεπτά άφησα την υπόλοιπη παρέα μου για μια μικρή βόλτα στους χώρους του θεάτρου. Όταν επιστρέφω έπειτα από λίγα λεπτά βλέπω μια ψιλή και όμορφη κοπέλα να μου λέει «Μα καλά που είσαι, σε έχασα!». Παίρνω γρήγορα τα πράγματα μου και την ακολουθώ μέσα στην αίθουσα. Αυτό που θα ακολουθήσει είναι μια εντελώς αυθόρμητη συνέντευξη-συζήτηση με την most wanted γυναίκα της ελληνικής καλλιτεχνικής σκηνής τα τελευταία δύο χρόνια -τουλάχιστον-. Αν και το έχετε ήδη καταλάβει θα σας το επιβεβαιώσουμε, η Βίκυ Καγιά μιλάει αποκλειστικά στο Away.gr στην πρώτη συνέντευξη της για το 2008!!

Δημήτρης Καλαβρός: Έχεις μια πολύ μεγάλη καριέρα στο χώρο, 14 χρόνια στο modeling.
Βίκυ Καγιά: 15! φιλική διόρθωση
Δ.Κ.: 15 γιατί μπήκαμε στο 2008;
Β.Κ.: Ε εντάξει 14 ξεκίνησα τώρα είμαι 29. Πες ότι πέρσι σταμάτησα επαγγελματικά.. πιο πολύ όχι επαγγελματικά, πες ότι πέρσι σταμάτησα το πολύ πολύ modeling οπότε 15 δεν είναι αυτό ρε παιδιά;
Δ.Κ.:15
Β.Κ.: Καθαρά κιόλας
Δ.Κ.: Καθαρά και πολύ επιτυχημένα
Β.Κ.: Και ξάστερα! Ευχαριστώ πολύ

Δ.Κ.: Έχουμε λοιπόν ξαφνικά μια Βίκυ, η οποία γυρίζει στην Ελλάδα, ουσιαστικά αφήνει την καριέρα στο εξωτερικό και ξεκινάει κάτι εντελώς καινούργιο για αυτήν, παρουσίαση show, χορό, συμμετοχή σε άλλα events. Είχε κάποιους κινδύνους αυτή η επιλογή;
Β.Κ.: Σαφώς και είχε κινδύνους αλλά ήρθε μόνη της. Ούτε το είχα προσχεδιάσει στο μυαλό μου, ούτε καν είχα σκεφτεί ότι αυτό ακριβώς θα ήθελα ή είχα σχεδιάσει την τέλεια εκπομπή που θα μπορούσα να ακολουθήσω. Ήρθε η πρόταση από το Mega ξαφνικά, ήταν Σεπτέμβρης ή Αύγουστος, ήμουν στη Νέα Υόρκη. Όταν μου εξήγησαν τι θέλουν να κάνω, ήξερα ακριβώς τι μου ζητάνε. Γιατί έβλεπα το So Think You Can Dance στη Νέα Υόρκη. Οπότε ήξερα ακριβώς τι ζητάνε για αυτό το show. Δεν δίστασα καθόλου, είπα επί τόπου ναι, γιατί πρώτον, με εκφράζει και σαν Βίκυ, είναι πολύ κοντά σε αυτό που είμαι δηλαδή σαν προσωπικότητα η παρουσιάστρια του Dance στην Αμερική. Και μου ζήτησαν πράγματα που θεώρησα εφικτά από εμένα να δοθούν στο κοινό. Οπότε το ρίσκο ήταν σαφώς μεγάλο γιατί ήταν τεράστιο βήμα από το modeling στην τηλεόραση αλλά για μένα σαν Βίκυ δεν ήταν μεγάλο, ήταν η ευκαιρία μου να βγάλω την προσωπικότητα μου προς τα έξω γιατί δεν είχα την ευκαιρία να το κάνω, καλώς ή κακώς με τη μόδα. Eίπα αυτό ή τίποτα. Τώρα θα το κάνεις ή περίμενε μια ζωή.

Δ.Κ.: Και για το modeling κυκλοφόρησες ένα πολύ ωραίο λεύκωμα
Β.Κ.: Το οποίο έχεις πάρει και εσύ και στο έχω υπογράψει. Για να λέμε και αλήθειες! (Γέλια)
Δ.Κ.: Έχω πάρει δυο μάλιστα, έχω πάρει και για ένα δεύτερο παιδί, το οποίο ήθελε πραγματικά πάρα πολύ να έρθει εκείνη την ημέρα.
Β.Κ.: Το οποίο λεύκωμα έχει δημιουργηθεί για πολύ καλό σκοπό, για την εταιρεία σπαστικών "Πόρτα Ανοιχτή"

Δ.Κ.: Ήταν η επόμενη ερώτησή μου. Θέλω να σε ρωτήσω δυο πράγματα για το λεύκωμα. Καταρχήν θεωρείς ότι αυτό το λεύκωμα κλείνει ένα κεφάλαιο στη ζωή σου και είναι κάτι σαν αποχαιρετιστήριο αφιέρωμα για μια πολύ επιτυχημένη καριέρα;

Β.Κ.: Κλείνει ένας κύκλος αλλά χωρίς να λέμε αντίο. Δεν πιστεύω ότι θα σταματήσω ποτέ το modeling στη βάση του. Δηλαδή πάντα θα κάνω κάποιες φωτογραφήσεις, κάποια διαφημιστικά που θεωρούνται modeling ας πούμε, που τώρα πια όλοι οι ηθοποιοί, όλοι οι παρουσιαστές, όλοι εκτίθενται με αυτό τον τρόπο. Υπάρχει μια παροιμία που μου αρέσει πολύ να τη λέω "Once a model, always a model". Δεν σταματάς ποτέ. Αλλά την κατεξοχήν δουλειά δηλαδή πασαρέλες, ταξίδια στο εξωτερικό, διαφημιστικές καμπάνιες σε άλλες χώρες. Αυτό έχει σταματήσει τελείως. Ασχολούμαι πιο πολύ με την Ελλάδα, τα έντυπα, τα περιοδικά της χώρας εδώ. Το Λεύκωμα αυτό δεν είναι ακριβώς ένα αντίο και ένα κλείσιμο κύκλου που τελείωσε, ρίχνεις μαύρη πέτρα πίσω σου και δεν ξανά ασχολείσαι ποτέ με το θέμα. Είναι ένα κλείσιμο κύκλου προσπάθειας και προσπάθειας ζωής. Δηλαδή τι θέλω να πω με αυτό, 15 χρόνια κλείνουμε τον κύκλο με ένα τόσο όμορφο, για μένα, λεύκωμα που δεν έχει όνομα δηλαδή έχω τα εξώφυλλα μου. Δεν τα κάνω όλα αυτά γιατί θεωρώ ότι είναι λίγο νωρίς για να γίνει κάτι τέτοιο. Απλά είναι μια ιστορία φωτογραφιών που τις έχουμε βάλει μαζί για να ταιριάζουν και όλο το καλό κάρμα που ήρθε στη ζωή μου και η τύχη μου με το modeling, προσπαθώ να την δώσω κάπου πίσω στα παιδάκια που την χρειάζονται. Αλλά δεν είναι κλείσιμο κύκλου ότι τελείωσε αυτό, συνεχίζει κάτι άλλο. Ίσως ανοίγει και έναν άλλο κύκλο αυτό το βιβλίο, ίσως καλωσορίζει και μια άλλη προσπάθεια.

Δ.Κ.: Το τέλος ενός πράγματος είναι η αρχή ενός άλλου.
Β.Κ.: Ναι, όταν εννοώ καλωσορίζει κάτι άλλο δηλαδή το Vicky & Friends. Ξαφνικά μετά από αυτό έκανα το Vicky & Friends που έχει να κάνει με φιλανθρωπικό charity. Σε εκείνη την ηλικία και σε τη φάση της ζωής μου δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο εκτός από το βιβλίο. Το βιβλίο μου έδωσε το πάτημα να συνεχίσω αυτή την προσπάθεια και να την ανοίξω όπως την φανταζόμουν από μικρό παιδί.

Δ.Κ.: Βλέπω όμως ότι έχεις μια πάρα πολύ έντονη παρουσία στο φιλανθρωπικό γίγνεσθαι.
Β.Κ.: Εντάξει, έντονη ακόμα δεν είναι, είναι μια αρχή. Αν λάβεις υπόψη τόσοι που κάνουν περισσότερα πράγματα από μένα, σε χειρότερες συνθήκες και έχουν αφιερώσει τη ζωή τους σε αυτό. Θα ήταν άδικο να πούμε ότι εμένα η δική μου είναι δραστήρια η φιλανθρωπική πράξη.
Δ.Κ.: Ανάλογα με την ηλικία σου έχεις πάρα πολλά χρόνια να προσφέρεις στο χώρο αυτό.
Β.Κ.: Μακάρι να με αξιώσει ο θεός και να είμαι δυνατή. Κάθε χρόνο να κάνουμε και παραπάνω.

Δ.Κ.: Αν είχες τη δυνατότητα να γυρίσεις πίσω το χρόνο, θα άλλαζες μια επιλογή, θα έκανες ακριβώς τις ίδιες επιλογές με τη σειρά που τις έκανες στη ζωή σου, ειδικά στην καριέρα σου;

Β.Κ.: Δεν πιστεύω ότι θα πρέπει να μετανιώνουμε και να αλλάζουμε τα πράγματα στη ζωή μας γιατί υπάρχει μια μαγική συνταγή από το θεό και από το σύμπαν που έρχεται στο δικό μας το κεφάλι, στο δικό μας το σώμα για να εκπληρωθεί μια αποστολή, θεωρώ. Οπότε τα πράγματα ήρθαν όπως έπρεπε να έρθουν για να φτάσω σε αυτό το σημείο και να γίνει αυτό το βιβλίο, το Vicky & Friends, το θέατρο, το So Think You Can Dance. Γιατί ίσως αν άλλαζε αυτή η συνταγή να έλειπε το ένα κομματάκι από την εμπειρία και την ωριμότητα που σε βοηθάει να κάνεις άλλα πράγματα αργότερα. Οπότε όχι δεν θα άλλαζα κάτι.

Δ.Κ.: Αναφέρθηκες και το So you think you can dance. Έχουμε μια πολύ ωραία και πετυχημένη πρώτη παρουσίαση από εσένα.
Β.Κ.: Και τώρα ξεκινήσαμε και το νούμερο δυο.

Δ.Κ.: Αισθάνεσαι πιο έτοιμη και δικαιωμένη για την επιλογή σου; Δηλαδή δεν έχεις το φόβο της πρώτης φοράς;

Β.Κ.: Την απειρία είχα, φόβο ποτέ. Δηλαδή με κλοτσήσαν στα βαθιά και έπεσα μπλαφ και κολύμπαγα όπως τα πιτσιρίκια. Ήταν η πρώτη μου φορά και δεν ήξερα τι έκανα. Ο φόβος έχει φύγει κατά πολύ. Η απειρία σαφώς χτίζεται με τα χρόνια. Δεν θεωρώ όμως ότι έκανα το Dance για να δικαιωθώ, για να αποδείξω σε κάποιον ότι έχω πράγματα μέσα μου και ότι αξίζω. Δοκιμάζω και δοκιμάζομαι. Και μέσα από αυτή τη δοκιμασία γίνομαι καλύτερη. Θεωρώ ότι αυτό το δικαίωμα, αν θα γίνει θα γίνει στα χρόνια που θα έρθουν. Ακόμα είναι πολύ νωρίς με το δεύτερο χρόνο να μιλάμε για δικαίωση.

Δ.Κ.: Έχεις το Dance και θέατρο...
Β.Κ.: .. και λίγο ύπνο, πολύ λίγο ύπνο
Δ.Κ.: Να ρωτήσω όμως για το θέατρο, έχεις πάρει εμπειρίες; Δηλαδή αυτή τη στιγμή έχεις μια πρώτη συμμετοχή στο θέατρο σε μια πολύ μεγάλη σκηνή με πολύ μεγάλα ονόματα.
Β.Κ.: Μεγάλο σκηνοθέτη (Δ.Κ.: Σταμάτης Φασουλής) ο οποίος με είδε στο Dance και είπε να η Ούλα μας.
Δ.Κ.: Δηλαδή είναι λίγο καρμικά αυτά, σωστά;
Β.Κ.: Γι' αυτό σου λέω ότι αν αλλάξεις τη συνταγή μπορεί όλα αυτά να μην ακολουθήσουν αλυσιδωτά.
Δ.Κ.: Θα σε δούμε και σε άλλες παραστάσεις;
Β.Κ.: Α δεν μπορώ να ξέρω ακόμη!

Δ.Κ.: Είναι στα σχέδιά σου; Θα κάνω και ξανά θέατρο;

Β.Κ.: Όταν σχεδιάζεις γελάνε και οι θεοί και έχω μάθει από την εμπειρία μου μέχρι εδώ, ότι τελικά όταν αγχώνεις κάτι και όταν το σκέφτεσαι και το προγραμματίζεις για το μέλλον, όχι μόνο δεν σου γίνεται αλλά σου βγαίνει και αντίθετα από ότι το περίμενες. Θα αφήσω λοιπόν τα πράγματα να πάνε όπως θέλουν να πάνε. Γιατί προς θεού επειδή έκανα μια ταινία με τον Περάκη και ένα ρόλο στο θέατρο, μεγάλο μεν, δεν σημαίνει ότι μπορώ να κάνω και τα πάντα. Πρέπει να πάω σχολή, να κάνω διάφορα πράγματα. Θέλω να αφήσω τη ζωή να μου τα φέρει όπως μου τα φέρει.

Δ.Κ.: Θέλω να σου δώσω δύναμη λέγοντας ότι ένας από τους συμπρωταγωνιστές, τον είδαμε νωρίτερα, ο Απόστολος Γκλέτσος είχε δώσει μια συνέντευξη στο Down Town του Νοέμβρη που λέει το εξής τώρα (Β.Κ.: Τι είπε δεν ξέρω ...) «Η Βίκυ έχει γεννηθεί πρωταγωνίστρια! (Β.Κ.: έτσι είπε;). Μπορώ να πω πως τηρομένων των αναλογιών, γιατί είναι η πρώτη της εμφάνιση στη σκηνή, είναι και η καλύτερη του έργου.» Σε γεμίζει ευθύνη αυτό το πράγμα;

Β.Κ.: Με γεμίζει χαρά αυτό το πράγμα. Είμαι πολύ χαρούμενη.. μπορεί να μην έχω κερδίσει το λόττο σε χρήματα αλλά το έχω κερδίσει στους συνεργάτες μου και θεωρώ ότι δεν θα μπορούσα να κάνω καλή δουλειά στο θέατρο, εάν δεν είχα όλο αυτό το background μέσα στο θέατρο, εννοώ μέσα στο κτήριο του θεάτρου. Ο Γκλέτσος, ο Βούρος, ο Χαικάλης, ο Καναράκης και ο Λουδάρος ήτανε τα πιο δυνατά υποστηρίγματα που θα μπορούσα να έχω και με έσπρωχναν για να γίνομαι καλύτερη και στις αρχές στις πρόβες που ερχόμουν και έκλαιγα γιατί με είχανε βομβαρδίσει διάφορα κανάλια, διάφορα έντυπα. «Τι πάει να κάνει αυτή πια, τι νομίζει ότι είναι» και όλα αυτά και με έπιαναν τα κλάματα. Με πέρνανε αγκαλιά, «μην μασάς, μην κλαις, είμαστε κοντά σου, εμείς σε αγαπάμε, μη σε νοιάζει τίποτα» μου έλεγαν. Γιατί μπορεί να τα είχα παρατήσει κιόλας, τόσο πολύ είχα εκνευριστεί.

Δ.Κ.: Είσαι μια πολύ πολύπλευρη προσωπικότητα με πάρα πολλά πράγματα θέατρο, παρουσίαση, modeling .. εκατοντάδες. Θυμάμαι ένα περιοδικό είχε αναφέρει ότι η Βίκυ Καγιά δεν είναι brand μπλα μπλα μπλα. (Β.Κ.: Είναι brand) Οπότε μπορούμε να δούμε (Β.Κ.: το Esquire λες) ακριβώς το Esquire του Ιουνίου (Β.Κ.: Το είχα διαβάσει και γέλαγα, λέει είμαι brand ..)(γέλια) και έκανε μια παρομοίωση με την Cayenne. Δεν κατάλαβα ακριβώς πως ήταν αυτό αλλά ήταν πολύ ωραία σαν ιδέα. Μπορούμε να περιμένουμε μια σειρά προιόντων με Vicky Kaya;Ένα μπλουζάκι Vicky Kaya;

Β.Κ.: Λες ε; Σκεφτόμαστε με την Lancia μήπως υπογράψω ένα αυτοκίνητο, το Βίκυ ύψιλον. Ξέρεις επειδή είναι το ύψιλον και το όνομά μου τελειώνει σε ύψιλον. Να διαλέξω τα χρώματα. Το σκεφτόμαστε και είναι μια ιδέα που τη σκεφτόμαστε.
Δ.Κ.: Στο λέω αυτό γιατί η Τζένιφέρ Λόπεζ στο εξωτερικό κάνει μια πολύ επιτυχημένη επιχειρηματική καριέρα.
Β.Κ.: Η Αμερική είναι άλλη γκάμα, άλλη αγορά, άλλα νούμερα. Το βρίσκω μεγάλο το ρίσκο, το να κάνεις ένα brand εδώ στην Ελλάδα. Γιατί καλώς ή κακώς, μια μικρή αγορά υπάρχουν μετρημένα πράγματα που μπορεί να σηκώσει. Αλλά αυτό με τη Lancia το σκέφτομαι γιατί μου αρέσει. Έχει πλάκα. Να κυκλοφορώ με το αυτοκίνητό μου και να έχει Βίκυ πίσω. Τέλειο;
Δ.Κ.: Ναι, γιατί όχι;! (Β.Κ.: γελάει) Πριν μου είπες ότι κοιμάσαι λίγο, αν μπορούσε ο θεός να σου δώσει μια day off, τι θα έκανες;
Β.Κ.: Θα πήγαινα στη θάλασσα να χαλαρώσω, θα έβλεπα τους φίλους μου και θα κοιμόμουν πάρα πολύ.
Δ.Κ.: Πράγματα τα οποία σου λείπουν από ότι καταλαβαίνω.
Β.Κ.: Μου λείπουν πολύ. Μου έλειψε η θάλασσα φέτος γιατί από το καλοκαίρι κάνουμε πρόβες. Δεν πολύ έκανα μπάνια, δεν πολύ έκανα διακοπές, κάτι τριήμερα. Δυο τριήμερα, άντε τρία να ήταν δεν θυμάμαι.

Δ.Κ.: Σχέση με την τεχνολογία έχεις; Το ρωτώ αυτό γιατί είμαστε καθαρά τεχνολογική σελίδα.
Β.Κ.: Όχι, μόνο internet, computers, τέτοια πράγματα. Μέτρια ως απαραίτητη. Αν δηλαδή κάτσω και ασχοληθώ όλα τα κάνω.
Δ.Κ.: Home Cinema; Dvd;
Β.Κ.: Έχω. Βασικά είναι αυτά. Να βλέπεις τέλεια ταινία, δεν είναι βασικό;!
Δ.Κ.: Να βλέπεις μια τέλεια ταινία, ναι, πλέον έχει γίνει βασικό.
Β.Κ.: Lcd και το Dvd μου και όλα μου τα έχω.
Δ.Κ.: Α είσαι προχωρημένη κατάσταση!
Β.Κ.: Α είμαι για κοπέλα εννοείς;Ή γενικά;
Δ.Κ.: Για κοπέλα ναι και γενικότερα. Τι θα ευχόσουν σε εσένα για το 2008;
Β.Κ.: Να είμαι γερή και δυνατή και να έχω γύρω μου αγάπη και τύχη.

Δ.Κ.: Και στους ανθρώπους που σε αγαπάνε και σε στηρίζουν σίγουρα.
Β.Κ.: Ε βέβαια, το ίδιο. Για μένα είναι ιερή συμβουλή γιατί μπορεί να την παίρνουμε δεδομένη αλλά η υγεία τελικά, ο σεβασμός και η αγάπη λείπει από πολύ κόσμου τη ζωή.
Δ.Κ.: Θέλω να σε ευχαριστήσω γιατί ήταν καταπληκτικό, ήταν πάρα πολύ αυθόρμητο.
Β.Κ.: Γι' αυτό δεν τις διάβασα και εγώ για να πω ότι μου 'ρθει!
Δ.Κ.: Αυτό θα το σημειώσω, δεν είχες καμία ιδέα για τις ερωτήσεις, μας εμπιστεύτηκες. Ευχαριστούμε πάρα πολύ που μας μίλησες!
Β.Κ.: Μεγάλη μου χαρά! Ευχαριστώ πολύ. Να σας πάνε όλα καλά και εσάς!

Σχολιάστε >
2 σχόλια
|
Κατηγορίες:

2 απαντήσεις στο “Βίκυ Καγιά - Born to be a Star”

  1. Ο/Η arisss λέει:

    vikakimu morakimu yse glikaaaaaaaaaaaaaaa