#griots Το Citizen Journalism τη Μαύρη Κυριακή

Μόλις δύο εβδομάδες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Βομβάη το Citizen Journalism (η δημοσιογραφία των πολιτών) έδειξε για ακόμα μια φορά την δύναμη του με αφορμή τα τραγικά γεγονότα του Σαββάτου και της Κυριακής στην Ελλάδα. Από την πρώτη κιόλας στιγμή στο Twitter πολλοί Έλληνες χρήστες κάλυψαν εκτενώς τις εξελίξεις τόσο όσο αφορά τον θάνατο του νεαρού στην περιοχή των Εξαρχείων όσο και τις διαδηλώσεις που ακολούθησαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, την στιγμή που τα περισσότερο παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης έπαιζαν ταινίες και ντοκιμαντέρ. Μάλιστα, δεν ήταν λίγα τα videos απλών πολιτών τα οποία χρησιμοποιήθηκαν την Κυριακή, για τις ανάγκες του ρεπορτάζ , από μεγάλα ελληνικά κανάλια, χωρίς φυσικά να αναφερθεί η πηγή τους.

Αναφέρω χαρακτηριστικά ορισμένους χρήστες από το Twitter οι οποίοι ξενύχτησαν για να ενημερώσουν διαρκώς τον κόσμο για τις εξελίξεις. @asteris, @apas, @Manogr. Πολλά μπράβο στα παιδιά για την άμεση ενημέρωση που προσέφεραν σε όλους μας τις πρώτες ώρες των γεγονότων.

Τέλος, μάζεψα και σας παραθέτω μερικά links με σχετικές αναφορές στις ηλεκτρονικές εκδόσεις γνωστών μέσων του εξωτερικού για το θέμα.

BBC
http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/europe/7770086.stm

The Sun
http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/article2012715.ece

Guardian
http://www.guardian.co.uk/world/2008/dec/07/greece

Huffington Post
http://www.huffingtonpost.com/2008/12/07/police-shooting-sparks-ri_n_149059.html

New York Times
http://www.nytimes.com/2008/12/08/world/europe/08greece.html?_r=1&hp

Yahoo! News
http://news.yahoo.com/s/ap/20081207/ap_on_re_eu/eu_greece_riots

International Herald Tribune
http://www.iht.com/articles/2008/12/07/europe/08greece.php

Σχολιάστε >
31 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.