Οι πρώτες εικόνες απο το αεροπλάνο που προσθαλασσώθηκε στον Hudson σηκώθηκαν στο Flickr και το TwitPic

Το Citizen Journalism πάλι έδρασε στο αεροπορικό ατύχημα που σημειώθηκε εχτές στον Hudson River στη δυτική μεριά του Manhattan στη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν στο αεροπλάνο δημιουργήθηκε πρόβλημα όταν πουλιά μπήκανε σε έναν από τους κινητήρες την ώρα που πετούσε. Ο πιλότος ήταν ήρωας που κατάφερε να προσθαλασώσει το αεροπλάνο στα παγωμένα νερά του Hudson και να βγούν σώοι οι 150 επιβάτες του. Ο λόγος που γράφω το νέο αυτό όμως δεν είναι για να πω μπράβο μόνο στο πιλότο, αλλά και στους πολίτες του Manhattan που με το που έγινε το συμβάν άρχισαν να γράφουν στο Twitter και να σηκώνουν άμεσα φωτογραφίες από το ατύχημα σε sites όπως το Flickr , το Tumblr και το TwitPic.

Η φωτογραφία επάνω είναι από τον Janis Krums, οποίος δημοσιοποίησε το γεγονός στο Twitter χρησιμοποιώντας το iPhone του την ώρα που βρισκόταν σε ένα ferry που πήγαινε να σώσει τους επιβάτες από τα παγωμένα νερά. Επίσης δημοσιοποίησε φωτογραφίες μέσα από το TwitPic. Εδώ μπορείτε να βρείτε συζητήσεις που έγιναν στο Twitter την ώρα του ατυχήματος, ενώ εδώ μπορείτε να δείτε τις ιστορίες των πολιτών σχετικά με το ατύχημα όπως δημοσιοποιήθηκαν στο NowPublic. Τέλος να πω ότι η φωτογραφία κάτω τραβήχτηκε από τον grego!.

[via]

Σχολιάστε >
36 σχόλια
|
Κατηγορίες:

36 απαντήσεις στο “Οι πρώτες εικόνες απο το αεροπλάνο που προσθαλασσώθηκε στον Hudson σηκώθηκαν στο Flickr και το TwitPic”

  1. [...] πολύ ενδιαφέρον άρθρο είδαμε στο http://www.away.gr αφού μιλάει για το citizen journalism και το πως οι πολίτες του [...]