Το Google ελέγχει τον σφυγμό σας

Αδιαμφισβήτητα το Google είναι ο βασιλιάς της συλλογής πληροφοριών στο internet. Εκτός από τα emails, τα videos και τις φωτογραφίες των χρηστών, τώρα με την συνεργασία της IBM θα κρατά και το ιατρικό ιστορικό τους. Η υπηρεσία Google Health, φιλοξενεί λεπτομέρειες του ιατρικού ιστορικού των χρηστών και πλέον με την χρήση ειδικών συσκευών που θα μπορούν να στέλνουν τα δεδομένα στην σελίδα, θα ενημερώνονται αυτόματα στοιχεία όπως η πίεση του αίματος ή τα αποτελέσματα αιματολογικών εξετάσεων.

Η πρακτική σημασία του εγχειρήματος είναι μεγάλη. Για παράδειγμα θα μπορούμε να παρακολουθούμε τον διαβήτη ενός ηλικιωμένου ανθρώπου που ζει μόνος του, μέσω ίντερνετ ή να ενημερώνουμε άμεσα γιατρούς για μια αλλαγή στην κατάσταση του. Επιπλέον θα μπορούμε να διαγνώσουμε ένα πρόβλημα πολύ πριν χρειαστεί να μεταβούμε στο τμήμα με τα επείγοντα περιστατικά ενός νοσοκομείου, φυσικά με την βοήθεια ενός γιατρού. Γενικά είναι μια προσπάθεια που θα βοηθήσει στην πρόληψη των πιο απλών ή ακόμα και των πιο δύσκολων ασθενειών άλλα και στον τομέα της ιατρικής από απόσταση.

[via

Σχολιάστε >
2 σχόλια
|
Κατηγορίες:

2 απαντήσεις στο “Το Google ελέγχει τον σφυγμό σας”

  1. Ο/Η Michael λέει:

    polu kalo se tosa pragmata pou exei mpei i google mpravo tis! aplos kapote na mas pei posa dis poulaei ta prosopika mas dedomena!