Γεγονός τα app stores της Microsoft και της Nokia

Μόλις πριν από μία εβδομάδα αναφέραμε τις φήμες που ήθελαν την Nokia να δημιουργεί το δικό της app store. Η φινλανδική εταιρία τις επιβεβαίωσε με ανακοίνωση της στο Mobile World Congress στην Βαρκελώνη, σύμφωνα με την οποία το Ovi Store θα ανέβει τον Μάϊο και θα προσφέρει στους χρήστες εφαρμογές άλλα και υλικό όπως βίντεο και εικόνες, ανάλογα με τον τόπο που βρίσκονται. Οι ανακοινώσεις όμως δεν σταματούν εδώ, αφού και η Microsoft θα έχει έτοιμο το Windows Marketplace το τελευταίο τρίμηνο του 2009, με εφαρμογές για τα Windows Mobiles.

Φαίνεται λοιπόν πως η επιτυχία της Apple στον συγκεκριμένο τομέα δεν άφησε αδιάφορες τις άλλες εταιρείες. Μάλιστα εκτός των Nokia και Microsoft παρόμοιες κινήσεις ετοιμάζονται από το BlackBerry μέχρι την Samsung και την Orange. 

Όσον αφορά το Ovi Store, η Microsoft θα έχει 30% μερίδιο από τις πωλήσεις εφαρμογών, όπως και η Apple, ενώ έχει συμφωνήσει για συνεργασία με μεγάλα ονόματα όπως η EA Games, το MySpace και το Facebook για να παρέχουν υλικό.

[via]

Σχολιάστε >
2 σχόλια
|
Κατηγορίες:

2 απαντήσεις στο “Γεγονός τα app stores της Microsoft και της Nokia”

  1. [...] Γεγονός τα app stores της Microsoft και της Nokia Reply Contact Η φινλανδική εταιρία τις επιβεβαίωσε με ανακοίνωση της στο Mobile World Congress στην Βαρκελώνη, σύμφωνα με την οποία το Ovi Store θα ανέβει τον Μάϊο και θα προσφέρει στους χρήστες εφαρμογές άλλα και υλικό όπως βίντεο και εικόνες, ανάλογα με τον τόπο που βρίσκονται. Οι ανακοινώσεις όμως δεν σταματούν εδώ, αφού και η Microsoft θα έχει έτοιμο το Windows Marketplace το τελευταίο τρίμηνο του 2009, με εφαρμογές για τα Windows Mobiles.Φαίνεται λοιπόν πως η επιτυχία της Apple στον συγκεκριμένο τομέα δεν άφησε αδιάφορες τις άλλες εταιρείες. Μάλιστα εκτός των Nokia και Microsoft παρόμοιες κινήσεις ετοιμάζονται από το BlackBerry μέχρι την Samsung και την Orange. Όσον αφορά το Ovi Store, η Microsoft θα έχει 30% μερίδιο από τις πωλήσεις εφαρμογών, όπως και η Apple, ενώ έχει συμφωνήσει για συνεργασία με μεγάλα ονόματα όπως η EA Games, το MySpace και το Facebook για να παρέχουν υλικό. Πηγή: http://www.away.gr [...]