Smartphones: Πρόβλεψη για ποσοστό 23% στην αγορά κινητών συσκευών μέχρι το 2013

Πρόσφατη έρευνα για την αγορά των Smartphone προβλέπει ότι τα "έξυπνα τηλέφωνα" θα κατέχουν μέχρι το 2013 ποσοστό 23% στις ετήσιες πωλήσεις κινητών συσκευών. Οι αυξημένες απαιτήσεις για συσκευές με πολλαπλές δυνατότητες σε υπηρεσίες φωνής, δεδομένων και multimedia έχουν ωθήσει τους κατασκευαστές στην δημιουργία νέων και ελκυστικών κινητών.

Βασικός λόγος για την ανοδική τάση αποτελεί η έντονη ζήτηση εξειδικευμένων εφαρμογών από online καταστήματα, καθιστώντας τα smartphones ικανά να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις του εκάστοτε χρήστη. Τρανταχτό  παράδειγμά αποτελεί το online κατάστημα της Apple από το οποίο οι χρήστες του i-Phone κατέβασαν 300 εκατομμύρια εφαρμογές σε διάστημα μόλις 5 μηνών.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται, ότι τα κινητά τηλέφωνα εξελίσσονται σε εξατομικευμένους διαδικτυακούς κινητούς υπολογιστές στους οποίους οι χρήστες ασκούν άμεση επίδραση στον τρόπο με τον οποίο οι συσκευές αλλάζουν την μορφή και την λειτουργία τους. Τέλος, υπολογίζεται ότι το 2013, οι ετήσιες πωλήσεις έξυπνων συσκευών θα αγγίξουν τα 300 εκατομμύρια, ενισχύοντας την άποψη ότι σύντομα η πλειοψηφία των νέων τηλεφώνων θα είναι smartphones.

[via]

 

Σχολιάστε >
87 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.