Ένα "ΒΗΜΑ" πίσω στο Internet

vhma-online

Τη περασμένη εβδομάδα παρατήρησα πως το BHMA On-line του ΔΟΛ ανακοίνωσε μια νέα καινούργια υπηρεσία, TO BHMA Premium. Η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι συνδρομητική και όσοι αποφασίσουν να δώσουν 30 Ευρώ τον μήνα, ή καλύτερα 300 Ευρώ τον χρόνο, θα έχει πρόσβαση στο πλήρες αρχείο των ΝΕΩΝ και του ΒΗΜΑΤΟΣ από το 1931 και το 1922 αντίστοιχα, ανάγνωση της καθημερινής έκδοσης της εφημερίδας σε PDF, δυνατότητα σχολιασμού των άρθρων της ηλεκτρονικής έκδοσης της σελίδας (!!!), πρόσβαση σε συνδρομητικά άρθρα καθώς και καθημερινή αποστολή Newsletter με τα νέα της επόμενης ημέρας.

Ομολογώ πως δεν μπορώ να αντιληφθώ τη λογική της συγκεκριμένης απόφασης. Υπάρχει περίπτωση να είναι κερδοφόρα η συγκεκριμένη υπηρεσία για την εφημερίδα; Δεν το νομίζω. Δεν βλέπω κανένα προφανή λόγο για τον ποίο κάποιος θα θελήσει να δώσει 300 Ευρώ τον χρόνο για να έχει την δυνατότητα σχολιασμού άρθρων και να διαβάζει το καθημερινό φίλο της εφημερίδας σε PDF. Όλα αυτά είναι δωρεάν, όχι μόνο για αρκετές ξένες εφημερίδες αλλά και για πολλές ελληνικές, όπως για παράδειγμα το ΕΘΝΟΣ και ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ. Όσο αφορά το, όντως πολύτιμο, αρχείο της εφημερίδας, αυτό θα μπορούσε να διατεθεί από τον ΔΟΛ  δωρεάν για όλο τον κόσμο με τη χρήση αδειών Creative Commons για να διασφαλιστούν και τα νομικά συμφέροντα της εφημερίδας. Ένα "BHMA" πίσω για την γνωστή εφημερίδα λοιπόν.

Σχολιάστε >
2 σχόλια
|
Κατηγορίες:

2 απαντήσεις στο “Ένα "ΒΗΜΑ" πίσω στο Internet”

  1. Ο/Η George Argyrakis λέει:

    Θα συμφωνήσω μαζί σου Δημήτρη ότι ίσως είναι λίγο τραβηγμένη κίνηση. Ωστόσο, αν αναλογιστούμε την συνεχόμενη συρρίκνωση των πωλήσεων των εφημερίδων και την έντονη στροφή προς την διαδικτυακή ενημέρωση, τότε δεν θα μας προκαλέσει έκπληξη η συγκεκριμένη "πρωτοποριακή" για τα ελληνικά δεδομένα υπηρεσία.H αρχή έχει γίνει από την Αμερική, ίσως ακολουθήσουν και άλλοι.

    Μια ενδιαφέρουσα έρευνα αποδεικνύει τα παραπάνω θα την βρείτε εδώ
    http://people-press.org/report/479/internet-overtakes-newspapers-as-news-source

  2. [...] το away, έπεσα πάνω σε μια είδηση που μου κέντρισε το [...]