Geocities: RIP

no-new-geocities-accounts

Με μια λιτή ανακοίνωση στην κεντρική σελίδα της υπηρεσίας Geocities η Yahoo! ανακοίνωσε το τέλος μιας από τις δημοφιλέστερες υπηρεσίες του Web 1.0. Σύμφωνα με την ανακοίνωση η υπηρεσία Geocities σταματά να δέχεται νέους χρήστες ενώ πρόκειται να κλείσει εντελώς εντός του έτους, με περισσότερες πληροφορίες να αναμένονται μέσα στο καλοκαίρι. Όσο αφορά τους χρήστες της υπηρεσίας, η εταιρία τους προτρέπει να κάνουν upgrade το hosting τους αγοράζοντας ένα πακέτο από το Yahoo! Web Hosting. Αξίζει να σημειωθεί πως η Yahoo! είχε αγοράσει την υπηρεσία Geocities πριν ακριβώς δέκα χρόνια, το 1999, έναντι του αστρονομικού ποσού των $2,87δισ.

Τους τελευταίους μήνες η υπηρεσία δεν περνούσε και τις καλύτερες ημέρες της καθώς κάθε μήνα έχανε σημαντικό αριθμό επισκεπτών και κατά συνέπεια διαφημιστικών  και άλλων εσόδων. Μάλιστα τον Μάρτιο, μόνο στην Αμερική, το Geocities είχε πτώση της τάξεως του 24% φτάνοντας "μόλις" τους 11 εκατ. μοναδικούς επισκέπτες, από τα 15.1 εκατ που είχε τον Μάρτιο του 2008.

[via]

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Μία απάντηση στο “Geocities: RIP”

  1. [...] sites, επειδή δεν είχαμε ιδέα τότε από html;; Το διάβασα στο http://www.away.gr και απογοητεύτηκα, αν και η αλήθεια είναι πως χρόνια [...]