[Review] LG 42LH5000

lg42lh5000-mian

Ο τεχνολογικός κολοσσός με το όνομα LG παρουσιάζει το νέο της τεχνολογικό επίτευγμα, το μοντέλο 42LH5000, που έχει ξεκινήσει να πωλείται σε καταστήματα αυτές τις ημέρες. Η 42LH5000 είναι μια LCD τηλεόραση με αρκετά modes για να ικανοποιήσουν και τον πιο φανατικό τηλεορασόπληκτο.

Αυτό που μετράει σε μια τέτοια συσκευή είναι η εικόνα, κάτι που οι περισσότεροι κατασκευαστές ξέρουν καλά. Είναι φιλική προς τους χρήστες, παρέχοντας πολλούς τρόπους για να βελτιώσετε και να τροποποιήσετε την τελική απεικόνιση που θα παρουσιάζεται. Προσφέρει εύκολα μενού που σχεδόν καθοδηγούν τον χρήστη πάνω στις αλλαγές που θέλει να κάνει, με μια ευρεία γκάμα να είναι στην διάθεσή του. Η ελευθερία τροποποίησης αφορά χαρακτηριστικά όπως το χρώμα, την φωτεινότητα (με την χρήση του Intelligent Sensor II που κάνει την αυξομείωση της αρκετά εύκολη), την gamma ray, μερικές αλλαγές στην κάμερα και πολλές άλλες. 

Αυτό όμως που κάνει την 5000 μοναδική είναι η 200Hz μηχανή της, που υποστηρίζεται από την τεχνολογία Twin XD Engine της LG, η οποία είναι υπεύθυνη για τις αλλαγές που προαναφέρθηκαν. Η ποιότητα της απεικόνισης απέχει αρκετά επίπεδα από τα άλλα μοντέλα (εκτός από το αντίστοιχο της Sony) και βελτιώνει την ρευστότητα της κίνησης ακόμα και σε χαμηλά επίπεδα ρυθμίσεων. Ο δυναμισμός των εικόνων που παρουσιάζονται (με τις κατάλληλες ρυθμίσεις) ανταμείβουν τον ιδιοκτήτη στο έπακρο για την επένδυσή που έκανε. Είτε παρακολουθείτε μια κοινή ταινία είτε μια HD θα σας εντυπωσιάσει η ικανότητά της να παρουσιάζει το βάθος, τα χρώματα και το φως. Προβλήματα υπάρχουν και σίγουρα θα πιάσετε μια αλλαγή στην ταχύτητα μιας κίνησης, ένα έξτρα frame ή ένα πρόβλημα στην απεικόνιση εξαιρετικά σκοτεινών σκηνών, αλλά είναι μια αρκετά καλή επιλογή όσων αφορά σε αυτά που προσφέρει.

lg42lh5000-1

Μια τηλεόραση 42 ιντσών με δυναμική αναλογία αντίθεσης 80,000:1, ανάλυση στα 1920x1080, Full HD, η 5000 διαθέτει διάφορες διασυνδέσεις. Μπορείτε να την συνδέσετε με το PC σας, με μια μεγάλη λίστα συμβατότητας με την ανάλυση που υποστηρίζει η κάρτα γραφικών σας. Δέχεται εξωτερικές συσκευές αποθήκευσης μέσω της USB θύρας της. Έχετε μια πληθώρα θυρών για να συνδέσετε τις διάφορες συσκευές σας (πχ 4 υποδοχές HDMI, 2 SCART), αναλόγως τι δυνατότητα έχει η κάθε συσκευή σας.

Μια ακόμη δυνατότητα προσβάσιμη προς τροποποίηση είναι η TruMotion για να μπορείτε να διαχειριστείτε με μεγαλύτερη ευελιξία την προσαρμογή της επεξεργασίας στους διάφορους τύπους σήματος που μπορεί να προέρχονται από διαφορετικές πηγές.

Η 200Hz μηχανή της χρησιμοποιεί μια τεχνική για να βελτιώσει την κίνηση η οποία βασίζεται στον υπολογισμό τριών frames για κάθε ένα αληθινό που προέρχεται από μια πηγή 50Hz, ώστε αυτά τα 3 να καλύπτουν το κενό που μένει αναμεταξύ των αρχικών frames.

lg42lh5000-2

Η παρακολούθηση μιας ταινίας αγγίζει την τελειότητα με το 24p Real Cinema που προσφέρει blue-ray playback, φέρνοντας τον κινηματογράφο στο σαλόνι σας.

Από άποψη ήχου, η τηλεόραση είναι «εξοπλισμένη» με την τεχνολογία Clear Voice II, που αυτόματα ενισχύει τη συχνότητα του ηχητικού φάσματος ώστε οι διάλογοι να ακούγονται καλύτερα και όσο πιο ανεπηρέαστα γίνεται από το θόρυβο. Η τεχνολογία TruSurround XT βελτιώνει κατά πολύ τον ήχο που παράγεται από τα ενσωματωμένα ηχεία της τηλεόρασης, ώστε να δίνει στους θεατές την αίσθηση ότι ο ήχος τους περιβάλει.

Σχεδίαση
• Indigo Blue

Εικόνα
• HD Ready 1080p
• Twin XD Engine
• Resolution: 1920 x 1080
• Dynamic Contrast Ratio: 80,000:1
• Brightness: 500cd/m2
• TruMotion 200Hz
• Intelligent Sensor II
• 24p Real Cinema
• AV Mode (Cinema, Sport, Game)
• Expert Mode

Ήχος
• Invisible Speakers
• Clear Voice II
• 2 Way 4 Speakers (10W x 10W)
• SRS TruSurround XT

Συνδεσιμότητα
• 4 x HDMI
• USB 2.0 (JPEG / MP3 / DivX HD)
• 2 x Scart (1 x Full)
• Component
• PC Input
• Composite
• Headphone

Σχολιάστε >
3 σχόλια
|
Κατηγορίες:

3 απαντήσεις στο “[Review] LG 42LH5000”

  1. Ο/Η Ioannis Karavas λέει:

    Μάλιστα... πάλι θα πουλήσω την τηλεόρασή μου για νέα δηλαδή!
    Πολύ καλή low budget επιλογή... μπορείτε να πείτε .. φοιτητικό σινεμά .. εδώ και τώρα;

  2. Ο/Η agnostic λέει:

    Kalispera,
    Eimai fan twn lg monitors alla den gnwrizw polla gia to thema lg Kalo tha itan na ypirxe kai ena review pou na estiazei kai se arnitika simeia. Den mporei na min yparxoun...
    Fantazomai pws opoios prokeitai na kanei kapoia agora, tha psaksei arxika gia auta.

  3. Ο/Η erion λέει:

    paidia....pote ksana stin zwi mou lg.tin eixa me megali ektimisei alla meta apo auto pou epatha.....loipon,pira kai egw tin 42lh5000.wraio,poli wraio.arxika den katalava to provlima pou eixe.epita otan eval to PC mou gia na paiksw kana paixnidi katalava oti kati den paei kala....stin istoselida tis google(i opoia einai aspri)eida mia skia.i othoni eitan san na eitan mirasmeno se treis zones.i mesea zoni eitan poli skouro.arxika eida tis rythmiseis alla tipota.pernw til tin lg kai lew auto kai auto.mou lene oti tha me paroun til. apo to service.ontos pirane til tin epomeni mera.tous lew to provlima kai afisame rantevou....tin epomeni mera eirthe o texnikos spiti mou kai eidai tin tileorasei...exei provlima leei.prepei na tin paroume na tin doume.poli eygenikos o kyrios.mou ekane entyposei oti piarane til meta apo 2 meres kai mou lene oti i tileorasei einai ok.xarika.....bravo stin lg lew arxika alla otan tin ksana evala eida oti to provlima ypirxe ksana.ksana pairnw til kai tous lew auto kai auto.ksanaerxete o texnikos spiti.(allos autin tin fora)kai tou eksigw ti akrivos symvenei.ah mou leei.prepei na allaksoume to panel.kala tou lew.eseis kserete.to ksanapernoun....pernoun til meta apo mia evdomada peripou kai mou lene oti einai entaksei i tileorasei.tous perimenw kai tin fernoun.otan ksanaevala tin tileorasei ,eida oti to provlima paraemine...trelathika.pali til.twra i tileorasei einai stin service(gia triti fora).apotelesma.........na exw xasei 5 merokamata,na exei perasei 1 mina apo tote pou tin plirosa kai na min exw tileorasei.....**** tin LG.