Η ιστοσελίδα της Yahoo αλλάζει πρόσωπο

yahoohp480

Εδώ και πολλούς μήνες η Yahoo δουλεύει πάνω στις αλλαγές που ήθελε να κάνει στην κεντρική της σελίδα και επιτέλους αυτή είναι έτοιμη, έστω και για τους χρήστες των ΗΠΑ, με τους Γάλλους, τους Άγγλους και τους Ινδούς να είναι οι επόμενοι που θα έχουν πρόσβαση στο ανανεωμένο site. Οι αλλαγές δεν είναι μόνο στην εμφάνιση άλλα έχουν και λειτουργικό χαρακτήρα, με έμφαση στην δυνατότητα εύκολης πρόσβασης σε τρίτες εφαρμογές όπως είναι το Facebook, το Gmail και το eBay. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την εύκολη πρόσβαση σε περιεχόμενο και υπηρεσίες της Yahoo, που προτιμά ο χρήστης, ο οποίος μπορεί να διαμορφώσει όλο το περιβάλλον όπως θέλει.

Ποια είναι η βασική ιδέα; Όπως λέει ο Jerry Yang, συνιδρυτής της Yahoo και πρώην CEO της εταιρίας, να είναι η ιστοσελίδα το σημείο εκκίνησης για την περιήγηση των χρηστών στο διαδίκτυο. Η νυν CEO Carol Bartz περιγράφει την ιδέα κάπως διαφορετικά, χωρίς να απομακρύνεται πολύ από αυτό που ο Yang εννοεί, και λέει ότι θέλουν στην εταιρία η περιήγηση των χρηστών να γίνεται με κέντρο την ιστοσελίδα της Yahoo.

Κακά τα ψέμματα είμαστε στην εποχή των social media κι ένας χρήστης, όπως εγώ, που οι πρώτες ενέργειες που κάνει όταν συνδεθεί στο internet είναι να τσεκάρει το email και έπειτα το Facebook account του, βρίσκει αυτές τις αλλαγές ιδιαίτερα χρήσιμες. Πως αλλιώς όταν στην κεντρική σελίδα της Yahoo, δίπλα από τις ειδήσεις για παράδειγμα, μου δίνεται μια λίστα με τις αγαπημένες μου τρίτες εφαρμογές και η δυνατότητα να έχω μια εικόνα από αυτές;

Μπορώ να διαλέξω ανάμεσα σε 65 εφαρμογές για να τις χαρακτηρίσω Αγαπημένες μου ή να ορίσω μια άλλη ιστοσελίδα, που δεν βρίσκεται στην λίστα. Αυτά είναι καλά για μένα και για κάθε χρήστη, τι γίνεται όμως με την Yahoo; Έχει κέρδος; Οι εφαρμογές αυτές έπαιρναν traffic και πόρους μακριά από την Yahoo, η οποία προσπαθεί να μετριάσει το πρόβλημα με διαφημίσεις στο preview window.

Όπως και να 'χει νομίζω πως στην Yahoo βρίσκονται σε μια σωστή κατεύθυνση, τουλάχιστον με βάση τους στόχους που ο Yang και η Bartz έχουν θέσει.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.