Το Twitter προσθέτει notifications για τα νέα Tweets

Screen-shot-2009-11-04-at-5.47.25-PM-630x325

Τώρα τελευταία το Twitter κάνει updates για να βελτιώσει και να κάνει όσο πιο εύκολη γίνεται τη χρήση του. Ένα βασικό πρόβλημα που έχει το Twitter, είναι ότι λόγω των πολλών tweets που κάνουν οι χρήστες, αρκετά χάνονται. Έτσι οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από αυτό, αποφάσισαν να βρουν μία λύση στο πρόβλημα. Ποια ήταν αυτή; Τι άλλο πέρα από τα notifications (ειδικά όσοι έχουν λογαριασμό στο Facebook θα τα ξέρουν πολύ καλά).

Προς το παρόν η υπηρεσία των notifications βρίσκεται σε φάση test και για αυτό το λόγο μόνο ένας περιορισμένος αριθμός χρηστών του Twitter έχει την ευκαιρία να τα δει. Αν κάποιος από εσάς είναι τυχερός και βρίσκεται στους επιλεγμένους χρήστες, τότε θα πρέπει να έχει παρατηρήσει μία ένδειξη σαν αυτή που εμφανίζεται στο Twitter όταν υπάρχει ένα νέο αποτέλεσμα στην αναζήτηση (δείτε την εικόνα).

Όταν το Twitter ήταν ακόμα νέο σαν υπηρεσία, συνήθιζε να έχει auto-update σε πραγματικό χρόνο για τα Tweets που γινόντουσαν. Ωστόσο όμως αυτό ήταν που στη κυριολεξία σκότωνε το server. Ο όγκος της πληροφορίας που γινόταν auto-update γονάτιζε την υπηρεσία. Έτσι αναγκαστικά έπρεπε να αλλάξει τακτική και μέχρι τώρα προσέφερε live updating stream μόνο μέσω διαφόρων widgets.

Φυσικά έγιναν κάποιες συζητήσεις για το αν θα ήταν καλύτερο το Twitter να υιοθετήσει ένα updating stream σαν αυτό του Friendfeed (πριν αγοραστεί από το Facebook) ή να πάει προς τα notifications. Όπως καταλαβαίνετε, οι υπεύθυνοι του Twitter διάλεξαν τα notifications για δύο λόγους. Πρώτον θα υπήρχε καλύτερο load για τον server και δεύτερον στο Friendfeed οι χρήστες του είχαν παραπονεθεί ότι η ροή της πληροφορία ήταν πολύ μεγάλη, οπότε αν σκεφτεί κανείς ότι το Twitter έχει περισσότερους χρήστες, τότε η ροή της πληροφορίας θα ήταν πραγματικά ανεξέλεγκτη.

[via] [via]

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Μία απάντηση στο “Το Twitter προσθέτει notifications για τα νέα Tweets”