Blogging Vs. Microblogging: Τα blogs κερδίζουν;

WPvsTwitteroct09

Όταν το Twitter παρουσίασε την πρωτότυπη πρόταση των post, που είχαν μόλις 140 χαρακτήρες, τα blogs άρχισαν να χάνουν χρήστες. Γιατί επίδοξοι bloggers, που δεν είχαν χρόνο ή... όρεξη να συντάσσουν κείμενα, ή που ακόμα δεν ήταν καλοί στο γράψιμο, βρήκαν την λύση του Twitter πολύ πιο ελκυστική. Αυτή η άνοδος όμως της δημοφιλούς υπηρεσίας σε βάρος των blogs, όπως φαίνεται και από το γράφημα παραπάνω, προς το παρόν τουλάχιστον τελείωσε.

Αυτό που μπορούμε να παρατηρήσουμε είναι ότι κατά την αύξηση των επισκέψεων στο Twitter.com μειώθηκαν οι επισκέψεις στο WordPress.com, κλίμα που αντιστράφηκε το τελευταίο διάστημα. Γιατί πλέον οι επισκέψεις της microblogging υπηρεσίας έχουν σχετικά σταθεροποιηθεί, ενώ η επίσης δημοφιλής υπηρεσία blogging βλέπει ξανά άνοδο.

Για την ακρίβεια η comScore κατέγραψε για τον Οκτώβριο 58.3 εκατομμύρια επισκέπτες στο Twitter.com, ελαφρώς λιγότερους από τα 58.4 εκατομμύρια επισκεπτών του Σεπτεμβρίου. Από την άλλη το WordPress.com έχει κερδίσει 10 εκατομμύρια επισκέπτες, φθάνοντας τους 151,8 εκατομμύρια τον Οκτώβριο, ως κατάληξη μιας ανοδικής πορείας που ξεκίνησε από τον Μάρτιο.

Αν και δεν φαίνεται στο παραπάνω γράφημα, παρόμοια αύξηση βλέπει και το Blogger, που έχει σαφώς περισσότερους επισκέπτες (291,7 εκατομμύρια), κατά 18,2 εκατομμύρια περισσότερους απ' ότι τον περασμένο Μάρτιο.

Φυσικά σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε ότι το blogging κερδίζει το microblogging. Πρώτον γιατί τα στοιχεία ενός και μόνο μήνα δεν είναι ποτέ αξιόπιστα. Δεύτερον (και κυριότερο) επειδή ουσιαστικά το Twitter έχει βοηθήσει τα blogs, περισσότερο απ' όσο μπορεί να πιστεύατε, αφού είναι ο αγαπημένος feed reader για πολλούς χρήστες ενώ και πολλοί bloggers το χρησιμοποιούν για να διαδώσουν τις σελίδες τους.

Άλλωστε και από το γράφημα φαίνεται, ότι τα blogs δεν εξαφανίστηκαν ποτέ, πάντα είχαν περισσότερους επισκέπτες, άλλα όπως είναι λογικό γνώρισαν μια μικρή κρίση, λόγω του ενθουσιασμού από το Twitter. Το οποίο επίσης δεν θα πρέπει να θεωρούμε μια... διαδικτυακή "φούσκα", που δεν θα έχει συνέχεια, από την στιγμή που συνεχώς οι δημιουργοί του προσθέτουν νέες και καλές δυνατότητες.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.