Οι 7 Νέες δυνατότητες του Google Analytics

google-analytics

Εδώ και λίγες ημέρες ο δημοφιλής tracker της Google προσθέτει νέες δυνατότητες. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που δημοσιεύθηκε οι δυνατότητες αυτές είναι:

1. Analytics Intelligence with Custom Alerts

Χρησιμοποιώντας ένα εξελιγμένο αλγόριθμο τα Analytics Intelligence έρχονται να βοηθήσουν στην ανάλυση των δεδομένων της 'κίνησης' (traffic) στο site σας, καθώς και να σας επισημαίνουν μέσω ειδοποιήσεων διαφοροποιήσεις στο "μοντέλο κίνησης" (traffic pattern). Αν και παραμένει στο χέρι του ειδικού να ανακαλύψει / καταλάβει οτι το bounce rate μεγάλωσε επειδή κάποιος κατα λάθος άλλαξε την καταληκτική σελίδα, ίσως αυτό να μην είχε πέσει στην αντίληψη σας αν δεν δεχόσασταν ειδοποίηση απο το "Analytics Intelligence".

2. Expanded Goals and New Engagement Goals

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τώρα ακόμη περισσότερες μετατροπές με τη δημιουργία μέχρι και 20 στόχων ανά προφίλ. Μετρήστε την συμμετοχή του χρήστη και την επιτυχία του site σας, μέσω Time on Site (χρόνος στο site) προς Visits (επισκέψεις) στόχο.

3. Expanded Mobile Reporting

Το Google Analytics υποστηρίζουν πλέον επισκέψεις οι οποίες προέρχονται από κινητά τηλέφωνα, όπως το Iphone και Android. Οι νέες διευρυμένες δυνατότητες του Google Analytics δίνουν την δυνατότητα να "παρακολουθείτε" μη Java Script κινητά.

4. Unique Visitors Metric

Συμπεριλάβετε το Unique Visitors metric στο Custom Report ή Advanced Segments για να δείτε πόσοι πραγματικά επισκέπτες (unique cookies), επισκέφτονται τον ιστοχώρο σας.

5. Advanced Analysis Features

Εκμεταλλευτείτε τις δυνατότητες των Pivoting, Secondary Dimensions, και Advanced Table Filtering.

6. Share Advanced Segments and Custom Report Templates

Μοιραστείτε το σύνδεσμο URL για Advanced Segment ή Custom Reports με οποιοδήποτε έχει Google Analytics λογαριασμό. Το link αυτόματα θα εισάγει το template που έχετε επιλέξει στον νέο λογαριασμό. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα να μοιράζεστε ή να "κρύβετε" τα Advanced Segment / Customs Reports ανα προφιλ.

7. Multiple Custom Variables

Προσαρμοσμένες μεταβλητές παρέχουν τη δύναμη και την ευελιξία να προσαρμόσετε το Google Analytics για τη συλλογή των δεδομένων χρήσης που είναι πιο σημαντικό για την επιχείρησή σας. Καθορισμός και παρακολούθηση των επισκεπτών, σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά των επισκεπτών π.χ.(μέλος έναντι μη-μέλος), τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της επίσκεψης (signed in or signed out), και ανα σελίδα-χαρακτηριστικά πχ(κατηγορία Sports στο site). Χρησιμοποιήστε τις μεταβλητές για να χαρακτηρίσετε κάθε αριθμό των αλληλεπιδράσεων και συμπεριφορών στο χώρο σας. Περισσότερα εδώ.

Το Google Analytics ανέκαθεν ήταν ένα εργαλείο στα χέρια των ειδικών, τα περισσότερα απο τα νέα features ίσως να μην αφορούν τους περισσότερους από εμάς, αλλά είναι εργαλεία τα οποία μετρούν συνολικά αλλά και ειδικά την απόδοση ενός site.

Για παράδειγμα το Mobile Reporting είναι μια μέθοδος να δούμε πόσους επισκέπτες έχουμε απο κινητές συσκευές, αν ο αριθμός επισκέψεων πχ απο Iphone είναι ικανός θα μπορούσε να δικαιολογήσει μια επένδυση τύπου "New York Times" για εφαρμογή σε iphone, με άλλα λόγια τα δεδομένα που εξάγονται καθώς και ο τρόπος που μεταφράζονται, μπορούν να βελτιώσουν τις υπηρεσίες ενός site καθώς και την διαφημιστική του δύναμη.

Image [via]

Σχολιάστε >
3 σχόλια
|
Κατηγορίες:

3 απαντήσεις στο “Οι 7 Νέες δυνατότητες του Google Analytics”

  1. Ο/Η Twitted by kalavros λέει:

    [...] This post was Twitted by kalavros [...]