Πέντε τεχνολογικές startups από το Startup Day θα κάνουν καλά Χριστούγεννα

aival

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε όπως φαίνεται ήταν ιδιαίτερα κερδοφόρο για τις ελληνικές startups. To Startup Day 2009, για το οποίο έχουμε γράψει και παλιότερα, έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια του MoneyShow 2009 στο Athens Hilton και παρουσίασε συνολικά 14 επιχειρηματικές προτάσεις, online και offline, οι οποίες αναζητούσαν χρηματοδότηση. Οι πρώτες πληροφορίες μας έρχονται μιλούν για αρκετά μεγάλη επιτυχία του event, τουλάχιστον σε επίπεδο αριθμού επενδύσεων, καθώς οι 9 από τις 14 εταιρίες που συμμετείχαν κατάφεραν να πείσουν τους επενδυτές και θα ξεκινήσουν σύντομα τον τελικό γύρο των συνομιλιών για την επένδυση τους. Όπως μαθαίνουμε μάλιστα, οι πέντε από τις συνολικά εννέα εταιρίες που προχωρούν σε χρηματοδότηση είναι webstartups.

Χωρίς να υπάρχει ακόμα σαφής εικόνα για τις ακριβείς εταιρίες που θα χρηματοδοτηθούν αλλά και το ύψος των συμφωνιών, πιστεύουμε πως μέσα στις πέντε εταιρίες βρίσκονται σίγουρα το Rento.gr, το Palo.gr του Παναγίωτη Τσαντίλα και του Λούη Χατζή και το Neemo.gr. Οι υπόλοιπες δύο θέσεις θα έχουν καταληφθεί από δύο εκ των παρακάτω: το 4actors.gr (online commnity για ηθοποιούς), η Eyelead (gaming studio), το "Δες και διάλεξε" (online price comparison) και του Kidszone (social network για παιδιά).

Σχολιάστε >
4 σχόλια
|
Κατηγορίες:

4 απαντήσεις στο “Πέντε τεχνολογικές startups από το Startup Day θα κάνουν καλά Χριστούγεννα”

  1. Ο/Η Apostolis Aivalis λέει:

    Ευχαριστώ για την δημοσίευση.

    Ειμαι πραγματικά ενθουσιασμένος. Η επιτυχία ήταν μεγαλύτερη απ ότι περιμέναμε. Όλοι ήταν ενθουσιασμένοι με ότι έγινε και θέλουν αυτή η προσπάθεια να πάει παρακάτω. Χαίρομαι γιατι οι ιδέες ήταν πραγματικά καλές, τα ποσά που παίχτηκαν ήταν απο 50.000€- 3.500.000€ (απίστευτα ποσά για Ελληνικές επενδύσεις) και πραγματικά κανείς μας ακόμη δεν έχει καταλάβει πόσο γρήγορα σοβάρεψε η διοργάνωση και το απότέλεσμα.

    Θα συνεχίσω την προσπάθεια γιατι τώρα αρχίζουν όλα και εννοείται θα σας κρατώ ενήμερους. Θα ήθελα την κατανόηση σας και την συμπαράστασή σας γιατι το startupday ξεκίνησε ως one man show και υπαρχουν δεκάδες πράγματα που πρεπει να γίνουν.

    Ευχαριστώ και πάλι.

  2. Ο/Η nickop λέει:

    Συγχαρητήρια για την όλη διοργάνωση και ο σκοπός που γίνεται είναι πολύ καλός.

    Εγώ με τη σειρά μου θέλω να ρωτήσω μια απορία γενικά με τις χρηματοδοτήσεις που γίνονται στα startup.Δηλαδή λένε σου δίνουμε τόσα χρήματα για να συνεχίσεις να κάνεις αυτό που κάνεις ή να κάνεις αυτό που σκέφτεσαι και σου πέρνουν ποσοστό από την εταιρία που δημιουργήσεις και αργότερα δηλαδή από τα έσοδα της εταιρίας.

    Ευχαριστώ και πιστεύω να έγινα κατανοητός

  3. Ο/Η Dimitris Kalavros-Gousiou λέει:

    @ nickop

    Σε γενικές γραμμές είναι αυτό που περιγράφεις. Ο επιχειρηματίας έχει συνήθως ένα προϊόν ή ιδέα και ένα επιχειρηματικό πλάνο για τη συγκεκριμένη προσπάθεια. Καταφεύγει σε επενδυτές με σκοπό να βρει χρήματα για να θέσει σε εφαρμογή το πλάνο της επιχείρησης, ενώ δίνει σε αντάλλαγμα ένα ποσοστό της εταιρίας του. Συνήθως οι επενδυτές μπαίνουν σε μια εταιρία με πλάνο 5ετίας, ότι δλδ θα μπορέσουν σε αυτό το χρονικό διάστημα να πάρουν πίσω το κεφάλαιο που επενδύουν μαζί με το όποιο κέρδος. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί είτε μέσω κάποιας εξαγοράς, είτε μέσω των κερδών της εταιρίας.

    Ελπίζω να σου έλυσα την απορία! Για ό,τι άλλο, είμαστε εδώ.