Apple: Με πωλήσεις 99.4% mobile εφαρμογών για το 2009

iphone_app_sales

Η τελευταία αναφορά από την έρευνα αγοράς για mobile apps από την Gartner, δείχνει ότι η αγορά μεγαλώνει, και όσο περνάει ο χρόνος το μόνο σίγουρο είναι ότι θα συνεχίσει. Σύμφωνα με τα νούμερα της Gartner, η Apple ουσιαστικά κυριαρχεί στην αγορά, αφού της αναλογεί σχεδόν ολόκληρο το ποσό από τα χρήματα που ξοδεύτηκαν σε mobile apps το 2009 το οποίο ανέρχεται στα 4.2 δισεκατομμύρια.

Πιστεύεται ότι η Apple θα μπορέσει μέσα στο 2010 να κρατήσει τουλάχιστον τα 2/3 της αγοράς.

mobile_app_predictions.001

Όπως βλέπετε και στις προβλέψεις της εταιρίας πιο πάνω ως το 2013 αναμένεται η αγορά να μεγαλώσει προοδευτικά και να φθάσει στις 21.6 δισεκατομμύρια πωλήσεις εφαρμογών και σε κέρδη που θα ανέρχονται στα 29.5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το App Store της Apple είναι ουσιαστικά ένα μοντέλο για πωλήσεις mobile εφαρμογών το οποίο το ακολουθούν πλέον αρκετές εταιρίες όπως η Nokia, RIM, Microsoft, Vodafone, Orange, Palm και φυσικά και η Google.

Προσωπικά πιστεύω ότι οι προβλέψεις της Gartner θα βγουν αληθινές και ότι οι μικρο-πληρωμές είναι σίγουρα το μέλλον. Ποιος από εμάς δεν έχει αγοράσει τουλάχιστον μια εφαρμογή για το iPhone/iPod σκεπτόμενος ότι κοστίζει μόνο 0.99$ ;

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.