Η Microsoft βοηθάει να ρίξουν το Waledac botnet

Η Microsoft κατάφερε να κάνει ένα καλό χτύπημα σε μία από τις μεγαλύτερες πηγές SPAM στο Internet. Σε συνεργασία με security vendors και υπαλλήλων επιβολής νόμου, η εταιρεία κατάφερε να φέρει εις πέρας την αποστολή με το κωδικό όνομα “Operation b49”. Το εντυπωσιακό είναι ότι χρειάστηκε μόλις μία δικαστική εντολή για να διακόψουν 277 domains που σχετίζονταν με το botnet Waledac. Η συγκεκριμένη κίνηση είχε ως αποτέλεσμα να διακόψουν την επικοινωνία μεταξύ του κέντρου εντολών και του κέντρου ελέγχου του botnet, καθώς επίσης και την διακοπή της επικοινωνίας μεταξύ του botnet και αρκετών χιλιάδων υπολογιστών zombie σε όλον τον κόσμο.

Σύμφωνα με την Microsoft, το Waledac είναι στα 10 μεγαλύτερα botent των Η.Π.Α και ένας από τους μεγαλύτερους διανομείς SPAM σε όλο τον κόσμο. Εκτιμάται ότι έχει μολύνει εκατοντάδες χιλιάδες υπολογιστές σε όλο τον κόσμο και πριν την επιχείρηση “Operation b49”, είχε την δυνατότητα να στείλει πάνω από 1,5 δισεκατομμύριο spam messages μέσα σε μία μόνο μέρα. Η πλειονότητα των ιδιοκτητών των domains που διακόπηκαν είχαν στοιχεία επικοινωνίας στη Κίνα.

Αν και η σύνδεση μεταξύ του botnet και των στόχων έχει διακοπεί, η Microsoft επισημαίνει ότι υπάρχουν ακόμη αρκετοί υπολογιστές οι οποίοι έχουν προσβληθεί και μπορούν εύκολα να ελεγχτούν μέσω peer-2-peer τεχνικών. Η Microsoft προτρέπει τους πελάτες της για την εξασφάλιση και προστασία των υπολογιστών τους, να ακολουθήσουν τις οδηγίες που έχει δημοσιεύσει εδώ.

[via] [via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.