Πορεία διαμαρτυρίας για το gamato.info; Έτσι φαίνεται...

Όπως φαίνεται, η ιστορία του gamato.info παρουσιάζει πλέον πολλά κοινά σημεία με την αντίστοιχη υπόθεση του Pirate Bay στη Σουηδία. Όταν οι σουηδικές αρχές συνέλαβαν τους διαχειριστές της σελίδας, απογοητευμένοι χρήστες του PB θεώρησαν σκόπιμο να κάνουν πορεία στο κέντρο της Στοκχόλμης υπέρ  των συλληφθέντων διαχειριστών. Στην ελληνική έκδοση της ιστορίας που έχει παίξει από χτες το πρωί στα περισσότερα MainStream Media της χώρας, ένα facebook event καλεί όσους θέλουν να συγκεντρωθούν αύριο, Παρασκευή 12 Μαρτίου, σε μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη πλατεία Συντάγματος. Το "poster" της διαμαρτυρίας αναφέρει πως οι διοργανωτές, μεταξύ άλλων, απαιτούν την άμεση σύλληψη των υπευθύνων για τα περισσότερα μεγάλα σκάνδαλα της τελευταίας πενταετίας. Μέχρι τώρα μάλιστα, πάνω από 300 άτομα έχουν "δηλώσει" πως "θα πάνε" στη συγκέντρωση.

Στο τελευταίο, θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί τους. Είναι σαφές πως πρέπει όλοι όσοι έχουν μπλεχτεί σε σκάνδαλα να οδηγηθούν άμεσα στη δικαιοσύνη. Ωστόσο, δεν μπορώ να καταλάβω πως ακριβώς γίνετε μια εξίσωση μεταξύ παράνομων πράξεων. Τόσο το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, όσο και το θέμα του Gamato, είναι το ίδιο παράνομα και είναι απολύτως λογικό και τα δύο να απασχολούν τη δικαιοσύνη. Το ότι άλλες σημαντικές υποθέσεις δεν έχουν πάρει ακόμα -δυστυχώς- τον δρόμο τους, δεν σημαίνει πως και όλες οι υπόλοιπες παρανομίες που διαπράττονται σε αυτή τη χώρα, από απλούς πολίτες, πρέπει να μένουν ατιμώρητες...


Σχολιάστε >
10 σχόλια
|
Κατηγορίες:

10 απαντήσεις στο “Πορεία διαμαρτυρίας για το gamato.info; Έτσι φαίνεται...”

  1. Ο/Η dan λέει:

    are karagkiozilikia, \zilepsan tous souidous hahaha.
    Kai ti tha diamartirisoun, Pou apedothike dikeosini kai klisan mesa tous paranomous ? orea logiki.

  2. Ο/Η Dimitris Kalavros-Gousiou λέει:

    @ dan

    Σε παρακαλώ, μην χρησιμοποιείς χαρακτηρισμούς. Κατά τα λοιπά, η άποψη σου με βρίσκει σύμφωνο, όπως αναφέρω και στο κείμενο.

  3. Ο/Η jkappas λέει:

    Αγαπητέ DAN,
    Πρέπει να διαγράψει όλα σου τα mp3 που δεν έχεις αγοράσει το αντίστοιχο CD.
    Πρέπει να διαγράψει όλες σου τις ταινίες, φωτογραφίες, τσόντες… από το PC σου.
    Αν διαγράψεις όλο το παράνομο υλικό σου, σου εγγυώμαι ότι θα έχεις έναν άδειο δίσκο C και D.
    Το να είμαστε φίλαράκια και να σου μεταφέρω με το stickaki μου ένα αρχείο (πχ. ενα τραγούδι) είναι και αυτό παράνομο.
    Το θέμα είναι η βαρύτητα της κάθε πράξης.
    Σαφως και παρανόμησαν οι διαχειριστές του gamato.info μπροστά όμως στα μεγαλο-λαμόγια της βουλης είναι αναμάρτητοι...

  4. Ο/Η aDan λέει:

    Απολογουμε Dimitri,
    jkappas εν μερη σιμφονουμε, αλλα με το πουτα εχω εγω γνοριζω και το ρισκο.
    Αν μαζεψεις οπως λες την βουλα, θαρτουν να σου πουν κοιτα, εχει αλους που παρανομοθν περισοτερρο απο εμας, αφιστε μας ελευθερους και πιαστε αυτους. . .

  5. Ο/Η Stardust λέει:

    Αν είναι παράνομο το Gamato τότε είναι παράνομο και το google!
    Οπως βρίσκεις να κατεβάσεις απο το ένα,βρίσκεις να κατεβάσεις και απο το άλλο!!!!
    Μην το ρίχνουμε πάντα το φταίξιμο και τα δεινά αυτής της χώρας στα μικρά τα ψάρια και αφήνουμε τους καρχαρίες να αλωνίζουν!!!
    Οπως τώρα την πληρώνουν την νύφη οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι χαμηλο μισθωτοι έτσι και σε αυτή την περίπτωση την νύφη την πληρώνουν τα παλικάρια του gamato!
    Ποιος θα κατηγορήσει όμως την μαμά google ή ποιός θα κατηγορήσει τις μεγάλες δισκογραφικές ....?
    Και οταν θα χαθούν οι trackers οι εταιρίες θα στραφουν ενάντια στα ακόμα μικρότερα ψάρια ...τους τελικούς χρήστες-πολίτες!
    Πριν απο λίγα χρόνια οταν δεν υπήρχαν trackers για να κατηγορούν, είχαν πάει στα δικαστήρια εναν σουβλατζή που δούλευε μόνος του στο σουβλατζίδικο επειδή άκουγε μουσική απο ενα τρανζιστοράκι και δεν είχε πληρώσει φόρο για τα πνευματικά δικαιώματα!!!!Περιμένετε λίγο και έρχεται!

  6. Ο/Η Alexan λέει:

    simfono Dimitri, kala les

    τα τελευταία χρόνια έχουν κλείσει χιλιάδες μικρές ανεξάρτητες εταιρίες μουσικής, τζάμπα download = λιγότερα λεφτά για τον πολιτισμό

  7. Ο/Η Stardust λέει:

    Οι μικρές ανεξάρτητες εταιρίες πάντα έκλειναν και πάντα άνοιγαν καινούργιες!
    Η μόνη διαφορά είναι οτι τώρα οι ''καλλιτέχνες'' είναι εκατονταπλάσιοι σε σχέση με παλιότερα!
    Στην εποχή των δωρεάν talent shows των δωρεάν παραστάσεων μέσω της τηλεόρασης, του δωρεάν youtube και του ΜΤV ποιός θα πληρώσει για κάτι που δίνεται ετσι κι αλλιώς δωρεάν?
    Και στο φινάλε ο πολίτης που ακούει εναν καλλιτέχνη και του αρέσει είτε απο την τηλεόραση ,είτε απο το ιντερνετ είτε απο το ραδιόφωνο ,τελικά θα αγοράσει είτε το cd toy, είτε το μπλουζάκι του,είτε το εισητήριο για την συναυλία του, είτε το ουισκάκι στο μαγαζί που δουλεύει!!!
    Μη τρελαθούμε κιόλας που προσπαθούν να μας πείσουν οτι οι καλλιτέχνες (που τους κατεβάζουν) πεινάνε!!!
    Οπως πεινάνε και οι Mettalica που ξεκίνησαν ενάντια σε φίλους τους τις μηνύσεις και ο καθένας τους βγάζει πάνω απο 100 εκατομμύρια δολλάρια το χρόνο!
    Εδώ υπάρχουν πάρα πολλοί γνωστοί και ακόμα περισσότεροι άγνωστοι καλλιτέχνες που παρακαλάνε να τους κατεβάσουν απο το ιντερνετ για να γίνουν ακόμα γνωστότεροι και να ανέβει το κασέ τους και να χτυπήσουν καλύτερα νυχτοκάματα!
    Η πειρατεία με την μουσική πάει χεράκι χεράκι.Πάντοτε έτσι ηταν και πάντοτε ετσι θα είναι!Απο τις εποχές με τις mix tapes(κασσετες) που ανταλλάσαμε μεταξύ μας μέχρι το Napster,to Kazaa και το torrent!

  8. Ο/Η Eleftheria λέει:

    Moderation και μαλακίες... Ε προφανώς και θα ήσουν κατά του ελεύθερου λόγου. Αυτό το σχόλιο αφορά εσένα. Άμα θες δημοσίευσε το αν θες όχι. Anyway bye!!!

  9. Ο/Η theinternetworld λέει:

    ας πιασουν θα ελεγα εγω τα "γνωστα αφεντικα της πειρατειας" που δουλευουν στον χωρο του θεαματος/λογισμικου και μετα τα ξαναλεμε.