Η Κίνα απειλεί την Google

Δεν έχει τέλος το σήριαλ Google-Κίνα. Όταν η εταιρία ανακάλυψε ότι δέχθηκε επιθέσεις από την Κίνα, αποφάσισε να σταματήσει την λογοκρισία στα αποτελέσματα, που εμφανίζει στην χώρα και να απειλείσει ότι ενδέχεται να κλείσει το Google.ch αν δεν αλλάξει η τακτική της κυβέρνησης. Η οποία απαντά στην εταιρία, πως θα πρέπει να είναι έτοιμη να υποστεί τις συνέπειες.

Από την πλευρά της κυβέρνησης λέγεται ότι η Google μπορεί να υπακούσει στους νόμους και τους κανόνες της Κίνας, ενώ είναι ανεύθυνο να μην γίνεται κάτι τέτοιο και αν κάποιος δεν παραμένει "φιλικός" θα πρέπει να αντιμετωπίσει και τα αποτελέσματα των επιλογών του. Ο Eric Schmidt τώρα δήλωσε την Τετάρτη ότι πιστεύει πως το θέμα θα λυθεία γρήγορα, αλλά κάτι τέτοιο είναι δύσκολο να συμβεί.

Όπως επισημαίνοουν αναλυτές, το να σταματήσει η Google να λογοκρίνει τα αποτελέσματα της στην Κίνα, μπορεί να το κάνει σε εβδομάδες, άλλα είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποσυρθεί εντελώς από την χώρα. Από την άλλη η Κίνα αποκλείεται να αφήσει αφιλτράριστη την σελίδα, επομένως το τι μέλει γενέσθαι παρουσιάζει ενδιαφέρον.

[via]

Σχολιάστε >
40 σχόλια
|
Κατηγορίες:

40 απαντήσεις στο “Η Κίνα απειλεί την Google”