Νέο πρόστιμο στη Microsoft για παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας

Η Microsoft μπορεί να γλίτωσε τα πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση με το Browser Choice Screen , ωστόσο τώρα καλείτε να πληρώσει πρόστιμο ύψους $105,75 εκατομμύριων στη VirnetX, για παραβίαση πατέντας. Το πρόστιμο το επέβαλε ένα δικαστήριο του Τέξας για παραβίαση δύο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας (6,502,135 και 7,188,180) που αφορούν τεχνολογία VPN και υποτίθεται ότι έχει χρησιμοποιηθεί σε προϊόντα της Microsoft, συμπεριλαμβανομένων των Windows XP, Vista, Office και Microsoft Messenger.

Η VirnetX αρχικά ζήταγε $242 εκατομμύρια, ωστόσο ο δικηγόρος της εταιρείας θεώρησε ότι το ποσό ήταν ικανοποιητικό και λογικό. Βέβαια από τη στιγμή που η Microsoft κρίθηκε ένοχη για παραβίαση 2 πατεντών, ο δικαστής θα μπορούσε να επιβάλλει πρόστιμο 3 φορές μεγαλύτερο.

Από την άλλη τώρα, στο Redmond δεν είναι και ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την απόφαση του δικαστηρίου και σχεδιάζουν να ασκήσουν έφεση. Μάλιστα ο Kevin Kutz δήλωσε ότι σέβονται απόλυτα τη πνευματική ιδιοκτησία τρίτων, ωστόσο στα αποδεικτικά στοιχεία που έφεραν στο δικαστήριο, δεν αποδεικνύεται ότι παραβιάζουν κανένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και δε θεωρεί δίκαιη την απόφαση του δικαστή.

Αυτό το πρόστιμο είναι το δεύτερο κατά σειρά που παίρνει η Microsoft μετά από άλλη μία δικαστική διαμάχη που είχε με την i4i, μία Καναδική εταιρεία που είχε πάει τη Microsoft στα δικαστήρια, πάλι για παραβίαση διπλώματος ευρεσιτεχνίας. Η Microsoft και σε αυτή την υπόθεση άσκησε έφεση, αλλά έχασε και τώρα καλείται να πληρώσει πρόστιμο ύψους $290 εκατομμυρίων.

[via] [via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.