OTE: VSDL, EETT και οφειλές 95 εκατ. ευρώ

ote22

Για άλλη μια φορά τα συμπεράσματα από την ετήσια ενημερωτική συνάντηση των εκπρόσωπων των Μέσων Ενημέρωση με τον Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο του ΟΤΕ Παναγιώτη Βουρλούμη,  ήταν σημαντικά. Ο κύριος Βουρλούμης επιβεβαίωσε με την σειρά του τις προβλέψεις για τον κλάδο τηλεπικοινωνιών όπου αναμένεται δύσκολη χρονιά με έντονα  στοιχεία ανταγωνισμού. Επιπλέον, έκανε γνωστό ότι τα σχέδια για μείωση προσωπικού δεν θα υλοποιηθούν αν και οι υψηλοί μισθοί των εργαζομένων του ΟΤΕ είναι αγκάθι στους οικονομικούς ισολογισμούς της εταιρείας.

Ο πρόεδρος του ΟΤΕ δεν παρέλειψε και πάλι να αναφερθεί στις σχέσεις του ομίλου με την Ε.Ε.Τ.Τ. που μετά από μια περίοδο έντονων τριγμών και εντάσεων, φαίνεται να εξομαλύνονται. Τα συνολικά πρόστιμα της  Ε.Ε.Τ.Τ. αγγίζουν τα 76 εκατ. ευρώ, χωρίς ωστόσο να έχουν εξοφληθεί μιας και εκκρεμούν πολλές δικαστικές αποφάσεις.

Ωστόσο, η σημαντικότερη είδηση που προέκυψε ήταν για τις οικονομικές οφειλές τρίτων και δημοσίου προς τον ΟΤΕ.  Αν και οι οφειλές μειώνονται σταδιακά, το συνολικό ποσό τους αγγίζει τα 95 εκατ. ευρώ με το μεγαλύτερο μέρος να προέρχεται από εταιρίες που έχουν χρεοκοπήσει(π.χ. Lannet, Teledome). Με την σειρά τους το ελληνικό δημόσιο, από  τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες σε σχολεία και φορείς, οφείλει το ποσό των 30 εκατ. ευρώ.

Σχετικά με τις μελλοντικές επενδύσεις, o κύριος Βουρλούμης επιβεβαίωσε την προτίμηση της εταιρείας να επενδύσει σε δίκτυα VSDL. Ουσιαστικά ο πρόεδρος του ΟΤΕ διαφοροποιήθηκε και πάλι από το κυβερνητικό έργο FTTH, για την υλοποίηση του οποίου η κυβέρνηση στηρίζει πολλά στην τεχνογνωσία και τις υποδομές του ομίλου.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.