Ο Stephen Hawking προειδοποιεί: Φυσικά υπάρχουν εξωγήινοι, αλλά καλό είναι να μην γνωριστούμε!

Οι εξωγήινοι δεν είναι κάτι καινούργιο για την ανθρωπότητα. Από τις ΗΠΑ μέχρι τη Σιβηρία, έχουμε ακούσει κατά καιρούς για πτώσεις αγνώστων ιπτάμενων αντικειμένων, απαγωγές ανθρώπων από εξωγήινους και όλα τα σχετικά. Στη διατήρηση του μύθου της εξωγήινης ζωής σημαντικό ρόλο έχει παίξει και ο Αμερικάνικος Κινηματογράφος, ο οποίος τις τελευταίες δύο δεκαετίες δείχνει μεγάλες αγάπες στους επισκέπτες από το διάστημα. Όλοι έχουμε δει ταινίες, έχουμε ακούσει ιστορίες και κανείς δεν δίνει σημασία σε σοβαρή βάση.

Κανένας μέχρι τώρα τουλάχιστον, γιατί όπως φαίνεται "κάτι υπάρχει εκεί έξω" και μάλλον καλό θα είναι να το γνωρίσουμε από κοντά. Αυτό υποστηρίζει ο Καθηγητής Stephen Hawking στη διάρκεια ενός εκπαιδευτικού προγράμματος του Discovery Channel. Ο διακεκριμένος επιστήμονας, που θεωρείται από πολλούς ως ο φυσικός διάδοχος του Αϊνστάιν, εξηγεί πως "Με βάση τα μαθηματικά και μόνο, θεωρώ απολύτως λογικό να υπάρχουν εξωγήινες μορφές ζωής" ωστόσο εξηγεί πως "καλό είναι να μην τους γνωρίσουμε από κοντά"!

Ο Hawking θεωρεί πως οι εξωγήινοι θα ενδιαφερθούν μόνο για τους φυσικούς πόρους που διαθέτει ο πλανήτης μας και μια ενδεχόμενη άφιξη τους δεν πρόκειται να έχει θετικά αποτέλεσμα για την ανθρωπότητα. "Εάν οι εξωγήινοι μας επισκεφθούν, το αποτέλεσμα δεν θα διαφέρει πάρα πολύ από την τύχη που είχαν οι γηγενείς Αμερικάνοι μετά την άφιξη του Κολόμβου στη Νέα Γη" καταλήγει.

Εμείς απλά ευχόμαστε να μην χρειαστεί ποτέ να επαληθέσουμε τα λεγόμενα του Hawking...

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.