Το Getitnow έκανε ένα "μικρό λάθος" και πήρε κείμενο προϊόντος από τα Multirama (;)

Πριν λίγα λεπτά συνέβει κάτι πολύ ενδιαφέρον. Ένας tipster μας έστειλε στο Away δύο links με το προϊόν Gigabyte GV-N210OC-512I (κάρτα γραφικών).** Το ενδιαφέρον της ιστορία εντοπίζεται στη περιγραφή του προϊόντος στο Getitnow, που ξεκίνησε επίσημα τη λειτουργία του χθες το μεσημέρι. Το Getitnow περιγράφει το προϊον αναφέροντας:

Τα Multirama σας παρουσιάζουν το chipset 210GT της nVidia, σε υλοποίηση της Gigabyte. Το chipset της nVidia προσφέρει ικανοποιητικές επιδόσεις στα games χάρη στους χρονισμούς και στην ταχεία μνήμη που διαθέτει και επιπλέον είναι συμβατή με τα νέα Microsoft Windows 7.

Επίσης, λόγω του ενσωματωμένου συστήματος ψύξης που διαθέτει, οι θερμοκρασίες κρατούνται σε χαμηλά επίπεδα ακόμα και στις πιο απαιτητικές εφαρμογές. Πιο συγκεκριμένα, η GIGABYTE GeForce GT210 OC αποτελείται από έναν GT218 GPU στα 40nm, χρονισμένο στα 650 MHz, με 512MB GDDR2 μνήμης με 64-bit memory interface, χρονισμένο στα 800 MHz και 16 Stream Processors.

Από πλευράς θυρών, η GT210 διαθέτει VGA, DVI και HDMI.

Ναι, καλά καταλάβατε. Φαίνεται πως κάποιος στο Getitnow αντέγραψε το κείμενο από την αντίστοιχη σελίδα του Multirama, ξεχνώντας ωστόσο να αλλάξει το όνομα στην αρχή της περιγραφής. Δεν ξέρω αν κάτι τέτοιο ισχύει και με άλλα προϊόντα, αλλά το σίγουρο είναι πως το να κάνεις copy-paste κείμενα προϊόντων από ανταγωνιστές δεν είναι καλή αρχή. Φυσικά κατανοώ ότι δεν "φτάει" το Getitnow για τη συγκεκριμένη αντιγραφή αλλά κάποιος υπάλληλος που απλά δεν θέλησε να κάνει σωστά τι δουλειά του, αλλά και πάλι αυτή η εξέλιξη μόνο θετική δεν είναι...

**[Update: Την "είδηση" είχε γράψει νωρίτερα σήμερα το neolaia, αφού ο tipster μας ήθελε να παραμείνει ανώνυμος το credit πηγαίνει σε αυτούς]

Σχολιάστε >
18 σχόλια
|
Κατηγορίες:

18 απαντήσεις στο “Το Getitnow έκανε ένα "μικρό λάθος" και πήρε κείμενο προϊόντος από τα Multirama (;)”

  1. Ο/Η JohnKarak λέει:

    Το μεγαλύτερο ποσοστό των Multirama ανήκει στον Γερμανό, που είναι και εκ των βασικών μετόχων του GETITNOW, οπότε ίσως για να κερδίσουν χρόνο να πήραν κάποιες περιγραφές προϊόντων από το multirama και λόγω απροσεξίας και κεκτημένης ταχύτητας να ξέχασαν να αφαιρέσουν το όνομα των multirama.

    • Ο/Η D. Kalavros-Gousiou λέει:

      Το γνωρίζω αυτό Γιάννη, αλλά δικαιολογείται μεγάλη εταιρία να παίρνει copy-paste κείμενα χωρίς να τα ελέγχει; Είναι καθαρά θέμα αξιοπιστίας. Εγώ όταν μπαίνω στο Getitnow, είναι πιθανός πελάτης δικό τους, όχι του Multirama ή του Πλαισίου κλπ κλπ.

  2. Ο/Η Nikos Koruemenos λέει:

    ναι αφού ανήκει στο mutlirama to getit. ήμαρτον κάντε λίγο Homework. γεμίσαμε bloggers της πλάκας

    • Ο/Η D. Kalavros-Gousiou λέει:

      Όχι κάνεις λάθος, δεν ανήκει στα Multirama το Getitnow. Δεν είναι θυγατρική του Multirama, αυτό δεν προκύπτει από πουθενά. Άλλο πράγμα δύο εταιρίες να έχουν κοινό μέτοχο (μεταξύ και άλλων μετόχων) και άλλο η μια να είναι θυγατρική της άλλης.

  3. Ο/Η eleos λέει:

    Ok see and here.. !:)

    http://i39.tinypic.com/2mh767n.png

    Μόνο ίδιους μετόχους. Ομως δεν του εφτανε το box να hostaroun δικα τους image? φτωχεια.. haha δεν υπαρχει απλα.

    have fun.

  4. Ο/Η @everydaypanos λέει:

    Στο Multirama.gr κάτω δεξιά λέει: "Copyright © 2008 Multirama. All rights reserved."

    Οπότε από την 1/1/2009 και πέρα μπορεί ο καθένας να "κλέβει" ότι θέλει από το Multirama.gr και θα είναι και 100% νόμιμος. #epicfail

    Το θέμα εδώ δεν είναι ότι τα site "βρωμάν", αλλά όπως φαίνεται, δεν υπάρχει σοβαρός προγραμματιστής στην Ελλάδα. Κρίμα. Εξαιρείτε φυσικά το Anamo.gr που είναι top. Π.χ. Έχει εδώ και 6 μήνες HTML5 video support + css3. Οπότε, don't despair. Just sayn'

    (@Nikos Koruemenos keep trollin')

  5. Ο/Η Ginko λέει:

    Ena mavro xali eine kai to anamo - epidi vazi css3 eine kalo? To design to eides? To getinow to exoun sxediasi diafimistkes (gnostes stin asxetosini tous me to web) kai to exoun fiaxi texniki (gnosti me tin asxetosini tous me xhtml, kalo css kai kali xrisi ajax). Sto entometaxi den exoume dikailogia sto kako web gt kai kala eimaste mia mikri xora - koita dipla mas stin tourkia pou kanoun gamata websites me fovero designs kai exipna concepts.

    • Ο/Η D. Kalavros-Gousiou λέει:

      Θα το εκτιμούσα αν το επόμενο μήνυμα σου ήταν στα ελληνικά. Ομολογώ ότι δεν γνωρίζω ποιές "διαφημιστικές" όπως λες έχουν σχεδιάσει το getitnow, ξέρω όμως πως πολλές μεγάλες ελληνικές διαφημιστικές έχουν πολύ ικανά τμήματα webdesign (αυτό έχει φανεί εκ του αποτελέσματος...).

  6. Ο/Η TakisMp λέει:

    Νομίζω οτι το Getitnow έχει αρκετές καινοτομίες για ηλεκτρονικό μαγαζί. Αν και σίγουρα έχει bugs ακόμα, φαντάζομαι θα τα λύσουν σύντομα. Είναι το μόνο ελληνικό site που σε αφήνει να κάνεις review και να σχολιάσεις τα προιόντα.

  7. Ο/Η Iason λέει:

    Δεν ξέρω τι λέτε, αλλά εγώ τσίμπησα ένα iPad την πρώτη μέρα :) :) Πολύ καλή προσφορά... Μακάρι και οι άλλοι να έκαναν τα ίδια.

  8. Ο/Η retro λέει:

    ΟΛΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΡΕ,
    ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ..

    ΒΑΡΕΕΕΘΗΚΕ Ο ΚΟΟΟΣΜΟΣ ΡΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ...

    ΑΠΑΤΟ ΘΑ ΠΑΕΙ

    ΚΑΙ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΤΟΥ FNAC ΚΑΙ SATURN

  9. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Τα ίδια που υποστηρίζουν την Getitnow υποστηρίζουν την Public και την Multirama επίσης

  10. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Τα ίδια άτομα που υποστηρίζουν την Getitnow υποστηρίζουν την Public και την Multirama επίσης.
    Δουλειά να γίνεται...

  11. Ο/Η Exp.User λέει:

    οι γελοιοι βαζουν και live help. Δοκιμασα να επικοινωνισω με αυτο και μετα απο μιση ωρα ακομα να μου απαντησουν