HP: Η εξαγορά της Palm δε σημαίνει smartphones

Πριν από περίπου ένα μήνα η HP ανακοίνωνε από το site της την εξαγορά της Palm, έπειτα από ένα σήριαλ που κράτησε περίπου δύο μήνες, για 1.2 δισεκατομύρια δολλάρια. Τα πράγματα δεν πήγαιναν καθόλου καλά για την αμερικάνικη εταιρεία κινητών τηλεφώνων που μέτραγε 11 συνεχόμενα ζημιογόνα οικονομικά τρίμηνα. Τότε όλοι υποθέσαμε ότι η κίνηση αυτή αποσκοπεί στο να είναι σε θέση η HP να επιχειρήσει άνοιγμα προς την αγορά των smartphones και η ανακοίνωσή της επιβεβαίωνε κάτι τέτοιο:

"Η επιχειρηματική δύναμή μας σε συνδυασμό με την πλατφόρμα web OS της Palm θα μας βοηθήσουν να συμμετάσχουμε ενεργότερα και καλύτερα σε μια κερδοφόρα αγορά όπως αυτή των smartphones που εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς."

Για να έρθει ο (εικονιζόμενος) Mark Hurd, CEO της HP, να δηλώσει το αντίθετο:

"Δεν αγοράσαμε την Palm για να μπούμε στην αγορά των smartphones.  συνεχώς πως το να ξοδέψουμε δισεκατομύρια για να κάνουμε κάτι τέτοιο απλά δεν έχει νόημα."

Πράγμα που σημαίνει ότι σε πρώτη φάση η HP μάλλον θα περιοριστεί στο να αξιοποιήσει τις πατέντες και το λειτουργικό της Palm για οτιδήποτε άλλο εκτός smartphones. Σίγουρα λοιπόν δημιουργούνται ερωτηματικά για την εξέλιξη του web OS, από τη στιγμή που θα χρησιμοποιηθεί για διαφορετική συσκευή από αυτήν που σχεδιάστηκε.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.