To Πρώτο Θέμα αγαπάει τη τεχνολογία, χρησιμοποιεί QR codes

Ομολογώ πως τα τελευταία δύο και πλέον χρόνια διαβάζω με συνέπεια σχεδόν κάθε Κυριακή το Πρώτο Θέμα. Ο λόγος είναι απλός. Ήταν η πρώτη ελληνική εφημερίδα που ξεκίνησε να ανεβάζει δωρεάν όλο της το έντυπο στο διαδίκτυο, κάθε Κυριακή στις 19.00μμ, και συνεπώς το μοναδικό ελληνικό έντυπο στο οποίο είχα πρόσβαση από την Αγγλία. Πριν δύο εβδομάδες παρατήρησα μια καινούργια, ιδιαίτερα έξυπνη, προσθήκη στην εφημερίδα η οποία φαίνεται πως θέλει να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου. Το Πρώτο Θέμα ξεκίνησε την εφαρμογή της χρήσης QR Codes σε αρκετά από τα θέματα του!

Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα smartphone, ένα QR Reader της επιλογής σας και είστε έτοιμοι! Δοκίμασα τα QR Codes στο iPhone (χρησιμοποιώ την εφαρμογή "i-nigma" η οποία είναι δωρεάν) και όλα φαίνεται να δουλεύουν μια χαρά. Αυτό που κάνει το QR code είναι να σας μεταφέρει στο αντίστοιχο άρθρο του protothema.gr, της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας, το οποίο συνήθως παρέχει πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό. Για όσους μάλιστα δεν είναι φίλοι της τεχνολογίας, το Θέμα έχει προβλέψει και έχει ανεβάσει σχετική σελίδα με οδηγίες στο site του.

Ναι, το ξέρω ότι βρισκόμαστε στην εποχή του iPad, ωστόσο ακόμα και αυτή η εξέλιξη - για ελληνικό μέσο - μόνο ως θετική μπορεί να χαρακτηριστεί. Για να είμαστε δίκαιοι πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί πως η εφημερίδα έχει βγάλει εδώ και δύο μήνες περίπου το δικό της iPhone App.

Σχολιάστε >
24 σχόλια
|
Κατηγορίες:

24 απαντήσεις στο “To Πρώτο Θέμα αγαπάει τη τεχνολογία, χρησιμοποιεί QR codes”

  1. Ο/Η @Mygreekz λέει:

    Πολύ καλό.. το δοκίμασα εχθές, έβαλα την εφαρμογή i-nigma και έβγαλα φωτογραφία από το screenshot που έχετε βάλει... δούλευε κανονικά... Μήπως υπάρχει κάποιο άλλο έντυπο ή γενικά κάτι άλλο που να χρησιμοποιεί QR codes ? ?