Το Away περιορίζει το RSS του, διαβάστε το γιατί

Πριν από περίπου δεκατέσσερις μήνες πήραμε την απόφαση να ανοίξουμε πλήρως το βασικό μας RSS Feed και να δώσουμε με αυτό τον τρόπο τη δυνατότητα σε όλους όσους ακολουθούν τα νέα του Away μέσω RSS να διαβάζουν τις δημοσιεύσεις μας χωρίς να χρειάζεται να επισκεφτούν την ηλεκτρονική μας σελίδα. Από την αρχή ωστόσο του έτους έχουμε παρατηρήσει σημαντική αύξηση στον αριθμό των σελίδων που "τραβούν" και αναδημοσιεύουν όλα τα άρθρα που ανεβαίνουν στο Away. Όπως έχουμε διαπιστώσει, οι σελίδες αυτές έχουν τη δυνατότητα να αναδημοσιεύουν αυτόματα όλες τις καταχωρήσεις μας, όπως ακριβώς "αποτυπώνονται" μέσα στο RSS Feed μας. Και ακριβώς επειδή το RSS μας έχει το πλήρες άρθρο που δημοσιεύεται στο Away, η "δουλειά" τους έγινε εξαιρετικά εύκολη.

Για αυτό ακριβώς το λόγο αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε ένα προσωρινό περιορισμό του περιεχομένου το οποίο θα περιλαμβάνεται στο RSS Feed μας από την ερχόμενη Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως οι αναγνώστες μας θα συνεχίσουν να έχουν τη δυνατότητα να διαβάζουν τον τίτλο αλλά και μια σύντομη περίληψη των καταχωρήσεων που δημοσιεύονται στο Away, ενώ θα πρέπει να μεταφέρονται στο Away.gr για να διαβάσουν το πλήρες άρθρο.

Ζητάμε τη κατανόηση σας για τη συγκεκριμένη αλλαγή και σας ευχαριστούμε για ακόμα μια φορά για την στήριξη και την αγάπη που έχετε δείξει προς το Away όλα αυτά τα χρόνια.

Σχολιάστε >
7 σχόλια
|
Κατηγορίες:

7 απαντήσεις στο “Το Away περιορίζει το RSS του, διαβάστε το γιατί”

  1. Ο/Η Panos λέει:

    Και τί πειράζει η αναδημοσίευση; Ποιός είναι ο σκοπός του away, τα request hits ή η ενημέρωση του κόσμου; Εμένα με βολεύει να σας διαβάζω από το google reader, όπως και έτσι διαβάζω όλα τα υπόλοιπα rss feeds, γιατί θα έπρεπε να μπαίνω στη σελίδα σας κάθε φορά; Δεν είναι βολικό να ανοίγω δέκα παράθυρα για κάθε είδηση που θέλω να διαβάζω.

  2. Ο/Η Panos λέει:

    Κατανοητό. Απλώς λέω ότι προσωπικώς με ξεβολεύει αυτή η απόφαση καθώς παύω να τα έχω όλα συγκεντρωμένα σε ένα (google reader) και πρέπει να επισκέπτομαι τις σελίδες ξεχωριστά.

  3. Ο/Η @Mygreekz λέει:

    Εγώ συμφωνώ με την απόφαση των παιδιών να περιορίσουν το rss τους... Πρέπει να σεβόμαστε τον κόπο των άλλων και δεν είναι σωστό να παρουσιάζουμε την δουλειά των άλλων σαν δική μας ...

    Και στο κάτω κάτω αν κατάλαβα σωστά το μόνο που ζητάνε είναι να αναφέρεται η πηγή του άρθρου κάτι πολύ σωστό και πολύ φυσιολογικό κατά την γνώμη μου.

    Keep posting παιδιά ;))))

  4. Ο/Η QQrikopoulos λέει:

    OK, alla apla bazetai tin eidisi komeni.

  5. Ο/Η Dimitris λέει:

    Κρίμα. Ήταν πολύ εύχρηστο το να διαβάζεις τα ποστ μεσα απ'τον gReader.
    Αλλα σεβομαι την απόφαση σας.

  6. Ο/Η kiriakosGR λέει:

    εφόσον είχατε ενεργοποιημένο το rss θα έπρεπε να περιμένατε αυτή την εξέλιξη των ''αντιγραφών''.
    Επίσης το rss feed εφόσον υπάρχει σε ένα site, δεν απαγορεύει κανένας νόμος να το βάλω στο site μου.
    Αν είσασταν έξυπνοι, όπως κάνουν οι περισσότεροι που δίνουν το rss τους, θα το βάζατε ''μισο'' το κείμενο και θα αναγκάζατε τον χρήστη να μπαίνει στο site σας.....αλλά εφόσον το είχατε όλο διαθέσιμο, με συγχωρείται αλλά είναι σαν να λεγατε στον εκάστοτε ιδιοκτήτη site ή blog, παρε-βάλε!!!!!

  7. Ο/Η philos λέει:

    Και εμένα μου το έχουν κάνει αλλά ανακαλύπτω πολύ γρήγορα ποιοι το έχουν κάνει γιατί έχω μόνιμα εδώ και 2 χρόνια link προς το blog μου ενσωματωμένο στο rss. Και δεν αντιδρώ. Ούτως ή άλλως το κοινο αυτών των blogs είναι παντελώς διαφορετικό από το δικό μου και ενίοτε κάποιος γίνεται και δικός μου συστηματικός αναγνώστης έτσι!
    Αυτοι που θα κλέβουν πάντα θα υπάρχουν αλλά εσείς κάντε αυτό που είναι καλύτερο για αυτούς που σας διαβάζουν και σας παρακολουθούν χρόνια και φτάσανε το http://www.away.gr εκεί ψηλά που είναι.
    :)