To Fashinating είναι ο προσωπικός σου στυλίστας - απλά δεν το ξέρεις ακόμα

Εάν έχετε "προβλήματα" με το στυλ και τη γκαρνταρόμπα σας, αυτό το post είναι για εσάς.  Το Fashinating, μια από τις επενδύσεις του πρώτου γύρου του OpenFund, φιλοδοξεί να γίνει ο προσωπικός σας στυλίστας και να γεμίσει με χρώμα και στυλ τις ντουλάπες σας. Η startup, η οποία μετρά ήδη δύο μήνες ζωής, είναι ουσιαστικά ένα recommendation engine για ρούχα και αξεσουάρ, το οποίο επεξεργάζεται τα αποτελέσματα του με βάση της επιμέρους επιλογές του συγκεκριμένου χρήστη αλλά και των υπόλοιπων χρηστών της υπηρεσίας και τα παρουσιάζει σε ένα UI το οποίο ονομάζει "Windows Shopping". Εδώ η υπηρεσία "χάνει πόντους", καθώς τα προτεινόμενα αποτελέσματα δεν είναι πάντα σχετικά με το αρχικό προϊόν. Πάντως, η ομάδα του Fashinating διαβεβαιώνει πως με τον καιρό, και τη προσθήκη νέων χρηστών, το recommendation engine θα βελτιωθεί αισθητά.

Μαζί με το Windows Shopping, το Fashinating προσφέρει ακόμα τρεις υπηρεσίες/εργαλεία που κάνουν την ψηφιακή βόλτα στο site ακόμα πιο διασκεδαστική. Αναφέρομαι στα STYLE IQ και Give and Get Advice, υπηρεσίες στις οποιές είναι καθαρά διαδραστικές τόσο με το ίδιο το site, όσο και με άλλους χρήστες. Στο Get Advice για παράδειγμα, ο χρήστης μπορεί να ρωτήσει τους άλλους fashion users της υπηρεσίας αν η ενδυματολογική επιλογή που έκανε ήταν τελικά η σωστή.

Το Fashinating είναι ίσως η πιο ελπιδοφόρα επένδυση που έχει κάνει μέχρι στιγμής το OpenFund. Ο λόγος είναι απλός. Έχει business plan το οποίο είναι εφαρμόσιμο και ρεαλιστικό και βασίζεται στα leads που θα έχουν τα συνεργαζόμενα eshops από την υπηρεσία. Σε επικοινωνία μάλιστα που είχα πριν λίγες ημέρες με τη Μαριλού Τζεμπελίκου, CCO του Fashinating, είχε αρκετά ενδιαφέροντα νέα σχετικά με τις τελευταία εξελίξεις στην εταιρία:

Η Μαριλού Τζεμπελίκου σχολιάζει "Έχουμε έρθει ήδη σε επαφή με ελληνικά eshops, που μας προσέγγισαν, και συζητάμε το ενδεχόμενο συνεργασίας μαζί τους, καθώς σύντομα θα εμπλουτίσουμε το περιεχόμενο με προϊόντα από ελληνικά καταστήματα. Επίσης, συζητάμε ήδη με μεγάλα sites για να εντάξουν το Fashinating ως plugin. Όσον αφορά τα οικονομικά, είμαστε κοντά στο να κάνουμε break even, ενώ υπάρχει ενδιαφέρον για την υπηρεσία και είμαστε σε συνομιλίες με πιθανούς νέους επενδυτές."

More images:


Σχολιάστε >
30 σχόλια
|
Κατηγορίες:

30 απαντήσεις στο “To Fashinating είναι ο προσωπικός σου στυλίστας - απλά δεν το ξέρεις ακόμα”

  1. Ο/Η @everydaypanos λέει:

    And I was wrong. It has English.

    (Sorry.)

  2. Ο/Η D. Kalavros-Gousiou λέει:

    Το Fashinating ξεκίνησε στα αγγλικά και εδώ και λίγες εβδομάδες είναι στον αέρα και η ελληνική του έκδοση.

  3. Ο/Η Πέτρος λέει:

    Το fashinating είναι Ελληνικό για τους επισκέπτες από Ελλάδα και Αγγλικό για όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Ομολογουμένως δεν είναι εμφανές με μια ματιά.

  4. Ο/Η Dimitris_aero λέει:

    καλό είναι αλλά θα ήταν καλύτερο αν είχε personalisation. δλδ, να απαντάς σε κάποιες ερωτήσεις και μετά να βλέπεις προτάσεις.