Είναι πολλά τα λεφτά Mark ($50δις για την ακρίβεια)

Το νέο έτος φαίνεται πως ξεκίνησε πολύ καλά για το Facebook. Όπως έγινε γνωστό σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδος) η εταιρία σήκωσε ακόμα $550εκατ. από τη Goldman Sachs και τη Digital Sky Technologies. Η Goldman πραγματοποίησε την είσοδο της στο Facebook με επένδυση ύψους $500εκατ. ενώ η DST (η οποία ήταν ήδη από τους μεγάλους μετόχους του Facebook) έβαλε ακόμα $50εκατ. με βάση αποτίμηση που υπολογίζει την αξία του Facebook στα $50δις. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες η Goldman ετοιμάζεται να δημιουργήσει μια ειδική επενδυτική πλατφόρμα για τους "καλούς πελάτες" της που ενδιαφέρονται για το Facebook, έτσι ώστε να τοποθετηθούν και άλλοι ισχυροί επενδυτές στην εταιρία μέσα στο 2011, με την ασφάλεια που θα τους προσφέρει η παρουσία της Goldman Sachs στο σχήμα.

Το επόμενο ερώτημα το οποίο καλείται πλέον να απαντήσει ο Mark Zuckerberg και οι υπόλοιποι κορυφαίοι διευθυντές του Facebook δεν είναι άλλο από το πότε τελικά η εταιρία θα αποφασίσει να μπει στο χρηματιστήριο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε, πως τόσο η Microsoft όσο και η Google ουσιαστικά "οδηγήθηκαν" στο χρηματιστήριο λόγω αυξημένης ζήτησης των μετοχών τους πριν ακόμα μπουν σε διαδικασία δημόσιας διαπραγμάτευσης.

[via]

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Μία απάντηση στο “Είναι πολλά τα λεφτά Mark ($50δις για την ακρίβεια)”

  1. Ο/Η Computer Tips λέει:

    Πω πω πω, πολύ χρήμα αυτό το Facebook! Απορώ αν είχε ποτέ περάσει από το μυαλό του Mark Zuckerberg ότι μια μέρα θα γινόταν δισεκατομμυριούχος! Βέβαια, αποδείχτηκε και τυχερός στην πορεία του για τη δημιουργία του μεγάλου Facebook.