To Facebook σαρώνει... και στο σινεμά!

Αναμφισβήτητα αυτή η χρονιά ανήκει δικαιωματικά στο Facebook! Γιατί πέραν των όσων έχει επιτύχει ο Mark Zuckerberg και η εταιρεία του στον χώρο της τεχνολογίας, εξίσου εντυπωσιακή είναι η πορεία του και στον κινηματογράφο, όπου η πολύ καλή παρουσία στο box office συνοδεύεται και με βραβεία! Τα σημαντικότερα από αυτά είναι εκείνα που απέσπασε στην απονομή των Χρυσών Σφαιρών αργά χθες το βράδυ (σ.σ. Δευτέρα ξημερώματα). Προς το παρόν. Γιατί έρχονται και τα Όσκαρ...

Όταν είχα δει την ταινία του David Fincher είχα γράψει, πως "Δεν νομίζω η ταινία να προταθεί για Όσκαρ, άλλωστε δεν έχει το ποιοτικό αποτέλεσμα παλαιότερων δημιουργιών του Fincher. Θα έχει όμως σχετική εμπορική επιτυχία, γιατί πολύ απλά ασχολείται με ότι πιο hot υπάρχει σήμερα στο internet: το Facebook." Αυτή ήταν η άποψη μου, γιατί όταν αναφέρομαι στον Fincher έχω στο μυαλό μου ταινίες όπως το Seven και το Fight Club και (πολύ λιγότερο) το The Curious Case of Benjamin Button. Άλλα έπεσα μέσα κατά το ήμισυ, γιατί όχι μόνο εμπορική επιτυχία έχει η ταινία άλλα και χαίρεται της αποδοχής των βραβείων!

Καλύτερη δραματική ταινία, καλύτερη σκηνοθεσία, καλύτερο σενάριο (το έγραψε ο Aaron Sorkin) και καλύτερη μουσική (από τους Trent Reznor και Atticus Ross) για την ταινία του Facebook, λίγα εικοσιτετράωρα αφότου οι ένωση κριτικών κινηματογράφου της έδινε επίσης τα βραβεία Καλύτερης Ταινίας, Σεναρίου και Σκηνοθεσίας, ακολουθώντας ανάλογες βραβεύσεις σε αρκετά ακόμη φεστιβάλ. Με λίγα λόγια το δράμα του David Fincher πάει με φόρα για τα Όσκαρ, κι εκεί έχει να αντιμετωπίσει δυνατούς μεν αντιπάλους, που δεν κατάφεραν δε να ανακόψουν την πορεία του: το ψυχολογικό θρίλερ Black Swan του Darren Arronofsky, με την εξαιρετική Natalie Portman, να σαρώνει επίσης τα βραβεία και να παίρνει εκείνο του Α Γυναικείου Δραματικού ρόλου, το επίσης κωμικο-δραματικό The King's Speech του Tom Hooper με τον Colin Firth επίσης να βραβεύεται και το The Fighter, του David O. Russell, που πρωταγωνιστεί στις κατηγορίες Β Ανδρικού και Γυναικείου ρόλου, με τους Christian Bale και Melissa Leo.

Προσωπική μου άποψη, πως o David Fincher και οι υπόλοιποι συντελεστές θα σηκώσουν σε λίγες εβδομάδες και αρκετά χρυσά αγαλματάκια στο Kodak Theater, εκτός κι αν η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου μας επιφυλάσσει εκπλήξεις.

Ως τότε θυμηθείτε το trailer της ταινίας, ενώ όσοι ενδιαφέρεστε μπορείτε να δείτε όλους του νικητές των βραβείων στο Cinefreaks.gr.

Στην φωτογραφία ο Jesse Eisenberg, που υποδύθηκε τον Mark Zuckerberg, στο κόκκινο χαλί, πριν την απονομή των Χρυσών Σφαιρών. Περισσότερες φωτογραφίες εδώ.

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.