LG LX9500 3D TV - Η ώρα της "3D" κρίσης

Περί LG LX9500 3D TV ο λόγος. Τρεις εβδομάδες και δύο posts μετά την πρώτη μας επαφή με τη τηλεόραση και το LG 3D BluRay Player BX580 έφτασε τελικά η ώρα της κρίσης. Μας έπεισε η LX9500; Ποια είναι τα δυνατά της σημεία; Το 3D, τελικά είναι όντως τόσο ξεχωριστό; Όλα αυτά, σε 600+ λέξεις.

Η επαφή:

Ας ξεκινήσουμε με ένα δεδομένο, η LG LX9500 3D TV έχει εξαιρετικά minimal design το οποίο συνδέεται αρμονικά με τον -ιδιαίτερα λεπτό- σχεδιασμό της. Το πάχος της τηλεόρασης στο μεγαλύτερο μέρος της δεν ξεπερνά τα 3,5 εκ. ενώ το συνολικό product design της εκπλήσσει ευχάριστα εάν λάβουμε υπόψη μας ότι η LG έχει καταφέρει να χρησιμοποιήσει direct LED backlight. Το μπροστινό κομμάτι είναι κατασκευασμένο από γυαλί κάτι το οποίο, όπως καταλαβαίνετε μόλις τη σηκώσετε, δίνει παραπανίσια κιλά στο προϊόν καθώς μαζί με τη βάση της -η οποία είναι επίσης κατασκευασμένη από γυαλί- η LX9500 ζυγίσει σχεδόν 27 κιλά.


Η ταινία (3D και μη)

Μάλλον το σημαντικότερο κομμάτι όλης της εμπειρίας. Θα διαχωρίσουμε το 3D από το 2D καθώς προκύπτουν χρήσιμα συμπεράσματα. Ξεκινώντας από το 2D, η τηλεόραση θα σας αφήσει τις καλύτερες των εντυπώσεων. Ζωντανά χρώματα, φυσική κίνηση και ένα πολύ μεγάλος καμβάς συνθέτουν την ιδανική εικόνα για τη τηλεόραση που θα πρέπει να έχετε στο home cinema ή το καθιστικό σας. Το γυαλί ωστόσο, το οποίο γράψαμε παραπάνω πως κυριαρχεί στο μπροστινό κομμάτι της τηλεόρασης ίσως να αποτελεί και μια από τις αδυναμίες της συσκευής σε χώρο με ημίφως και σκοτεινά πλάνα καθώς η αντανάκλαση κάνει αισθητή τη παρουσία της. Το συγκεκριμένο θέμα δεν είναι εμφανές όταν η τηλεόραση δείχνει "ανοιχτά" χρώματα, ούτε όταν ο χώρος στον οποίο έχετε εγκαταστήσει τη τηλεόραση δεν έχει καθόλου φως. Πάντως, το θέμα με το φως δεν επηρεάζει καθόλου την απόδοση του HD το οποίο φτάνει σε εντυπωσιακά επίπεδα, με καλώδιο HDMI 1.3 και άνω (σ.σ. ιδανικά προτείνεται καλώδιο 1.4).

Και το 3D; Τι γίνεται με το 3D; Και εδώ τα νέα είναι καλά, η LX9500 απέδωσε τα αναμενόμενα σε όλες τις 3D ταινίες που επιλέξαμε να προβάλουμε. Εδώ όμως χρειάζεται η σημείωση, η οποία απευθύνεται περισσότερο στους παραγωγούς ταινιών και λιγότερο στους παραγωγούς τηλεοράσεων. Η κινηματογραφική βιομηχανία πρέπει να ξεκινήσει να κάνει σοβαρή δουλειά στο κομμάτι του 3D καθώς η διαφορά μεταξύ του Avatar και του Christmas Carol με το Alice in Wonderland ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής. Το εντυπωσιακό με την LX9500 ήταν η υψηλή απόδοση του βάθους του 3D ακόμα και από το πλάι αν και η ιδανική απόσταση για -όσο το δυνατόν- πιο ξεκούραση θέαση του 3D είναι τα 3 μέτρα, και όχι τα 2 όπως προτείνει ο κατασκευαστής.

Το gaming

Το κομμάτι του gaming ήταν το δεύτερο σκέλος στο οποίο δώσαμε έμφαση, επιλέγοντας δύο παιχνίδια με διαφορετικές οπτικές απαιτήσεις, το Gran Turismo 5 και το PES (Pro Evolution Soccer) 2011. Το πρώτο αρκετά σκοτεινό και γρήγορο με πολύ έντονες εναλλαγές στα χρώματα και τις αντιθέσεις στην οθόνη, η LX9500 ανταποκρίθηκε με ευκολία χωρίς να δείχνει σημάδια "κόπωσης". Το ίδιο καλά ήταν τα πράγματα και με το -σαφώς πιο φωτεινό- PES 2011, στο οποίο η τηλεόραση έκανε και πάλι σωστά τη δουλειά της χωρίς κολλήματα και λοιπά προβλήματα.

Αντί επιλόγου
Στο Away πιστεύουμε πως για να καταφέρεις να κρίνεις δίκαια ένα προϊόν πρέπει να λάβεις υπόψη σου όλες τις παραμέτρους που το ακολουθούν, από την καινοτομία μέχρι τη τιμή, και από την απόδοση μέχρι την αγορά. Η καινοτομία της τηλεόρασης είναι δεδομένη και πέρα από κάθε αμφιβολία είναι το -φυσιολογικό- μέλλον, η τιμή θα κατέβει με τον καιρό ενώ η κινηματογραφική αγορά μοιάζει επιτέλους έτοιμη να "πιστέψει" και να επενδύσει το 3D at Home. H LG LX9500 σαν σύνολο καταφέρνει να παρουσιάσει ένα άρτιο αποτέλεσμα σε μια τεχνολογία η οποία μετρά μόλις ένα χρόνο -εμπορικής- ζωής και δείχνει πως θα είναι το μέλλον της οικιακής διασκέδασης. Long live 3D, λοιπόν!

+ και - με μια ματιά

+ Υψηλή ποιότητα εικόνας σε 2D και 3D
+ Βάθος χρωμάτων και απόκρισης εικόνας
+ Λειτουργία χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης
+ New Magic Remote Control - θυμίζει πολύ το Wii και είναι πολύ ενδιαφέρον στο κομμάτι του User Experience
+ Υψηλή ποιότητα κατασκευής των LG 3D Glasses
+ Εντυπωσιακός σχεδιασμός

- Υψηλή τιμή (2.600 Ευρώ η τηλεόραση, 200-250 το LG ΒΧ 580, περίπου 90 Ευρώ ανά ζευγάρι γυαλιών)
- Το 3D αρχίζει να κουράζει λίγο μετά τις δύο ώρες
- Έντονο φαινόμενο αντανακλάσεων σε ημίφως

Σχολιάστε >
4 σχόλια
|
Κατηγορίες:

4 απαντήσεις στο “LG LX9500 3D TV - Η ώρα της "3D" κρίσης”

  1. Ο/Η xeroz88 λέει:

    Tin agora ti prohgoumeni ebdomada kai ta spaei apla, apolambanw 3D poiotita aneta kai wraia... t baros pou les, den einai toso simantiko

    • Ο/Η D. Kalavros-Gousiou λέει:

      Σχετικά με το βάρος, δεν το είπα στη λογική του ότι είναι μειονέκτημα. Απλώς θεώρησα χρήσιμο να το αναφέρω. Εμείς δεν αντιμετωπίσαμε κάποιο πρόβλημα κατά τη διάρκεια του review...

  2. Ο/Η Georgios Nektarios λέει:

    Tin agorase enas filos kai exoume jekinisei liosimata me oti tainies broume mprosta mas. Eida to AVATAR pou les kai to HARRY POTTER. Kalo to prwto mapa to deytero

  3. Ο/Η VaLeriaKatsikiOti λέει:

    Supeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeerrrrrrrrrrrr tileorasi....!!!auto 8a pei texnologia!!!!tn 8elwwwwww