Google Art Project, όλα τα μουσεία είναι 2 κλικ μακριά

Google Art Project

Ποτέ δεν ήμουν ο μεγαλύτερος θαυμαστής των μουσείων. Θυμάμαι ότι προσπαθούσα να τα αποφύγω από τότε που πηγαίναμε εκδρομή με το σχολείο. Για να είμαι όμως ειλικρινής, το έχω μετανιώσει που δεν έχω πάει σε περισσότερα μουσεία και ειδικά σε μουσεία του εξωτερικού. Ευτυχώς όμως η Google δημιούργησε το Art Project και πλέον μπορώ να δω μερικά από τα σημαντικότερα έργα τέχνης από την καρέκλα του γραφείου μου.

17 από τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου, ανάμεσα τους το Tate του Λονδίνου, το MoMA της Νέας Υόρκης και το Van Gogh Museum, άνοιξαν τις πόρτες του για να μπουν οι κάμερες της Google. Έτσι, το Google Art Project έχει καταχωρημένα περισσότερα από 1000 έργα τέχνης από ολόκληρο τον κόσμο. Η ανάλυση όλων των έργων είναι ιδιαίτερα υψηλή καθώς μπορεί κανείς να δει μέχρι και τα σημεία που το χρώμα έχει "σπάσει". Ακόμα, κάθε μουσείο έχει επιλέξει ένα από τα έργα του να φωτογραφηθεί σε ανάλυση που φτάνει τα 7 δισεκατομμύρια pixels.

Οι χρήστες έχουν την δυνατότητα να αποθηκεύσουν τα αγαπημένα τους έργα ενώ μπορούν και να μοιραστούν την προσωπική του "πινακοθήκη" με άλλους χρήστες και να κάνουν σχόλια σε αυτή. Για κάθε έργο υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τον δημιουργό του, για το είδος του πίνακα, τις διαστάσεις του και την εκτιμώμενη χρονολογία που φιλοτεχνήθηκε το έργο.

Η περιήγηση στα μουσεία της εφαρμογής είναι πολύ απλή καθώς στην ουσία πρόκειται για το Google Street View αλλά για.. εσωτερικό χώρο. Έτσι, οι χρήστες δεν βλέπουν μόνο έργα τέχνης, αλλά και το εσωτερικό του κάθε μουσείο. Το μόνο σημείο που νομίζω ότι χρήζει βελτίωσης είναι ο αριθμός των μουσείων. Σίγουρα θα ήθελα να δω το μουσείο του Λούβρου, το μουσείο της Ακρόπολης αλλά και το Βρετανικό μουσείο. Πιστεύω όμως, ότι είναι απλά θέμα χρόνου μέχρι να συμβεί αυτό..

Σχολιάστε >
6 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.