Nokia CEO: Houston, we have a problem!

Ολόκληρος ο τεχνολογικός κόσμος περιμένει με αγωνία την ανακοίνωση που θα κάνει η Nokia την Παρασκευή σχετικά με το μέλλον και την αναμενόμενη στροφή 180 μοιρών στην πορεία της. Οι φήμες μιλάνε για εγκατάλειψη του Symbian και υιοθέτηση των Windows Phone 7 ή του Android. Αυτό όμως που προξενεί την μεγαλύτερη εντύπωση είναι το memo που έστειλε ο CEO της Nokia, Stephen Elop, στους υπαλλήλους της εταιρίας και στην ουσία παραδέχτηκε την ολοκληρωτική ήττα της Nokia από τους νέους ανταγωνιστές της.

Την αυθεντικότητα του memo επιβεβαίωσαν πολλές πηγές σύμφωνα με το Engadget και διαβάζοντας το κανείς, καταλαβαίνει ότι μόνο μία πολύ μεγάλη αλλαγή στην φιλοσοφία της εταιρίας μπορεί να αναστρέψει την κατάσταση.

The first iPhone shipped in 2007, and we still don't have a product that is close to their experience. Android came on the scene just over 2 years ago, and this week they took our leadership position in smartphone volumes. Unbelievable.

Η Nokia βρέθηκε μέσα σε λίγα χρόνια να ανταγωνίζεται με εταιρίες κολοσσούς που μέχρι πριν λίγα χρόνια δεν είχαν ασχοληθεί ποτέ με την κινητή τηλεφωνία αλλά χάρη στην δυναμική τους κατάφεραν να κερδίσουν ένα πολύ σημαντικό μερίδιο της αγοράς: την Apple, την Google και τους.. Κινέζους!

Το μεγαλύτερο μέρος της High End αγοράς ανήκει στην Apple και το iPhone ενώ η πλειάδα των συσκευών με Android έχει κερδίσει τον μέσο χρήστη. Ακόμα, οι χρήστες που απλά θέλουν ένα φθηνό τηλέφωνο δεν έχουν λόγο να μην προτιμήσουν κάποιο που έχει κατασκευαστεί στην Κίνα γιατί, όπως λέει και το memo του Elop:

They are fast, they are cheap, and they are challenging us.

Την Παρασκευή, το πιθανότερο είναι ότι ο Elop θα παραδεχθεί τα λάθη της εταιρίας του και θα προσπαθήσει, με δραστικές αλλαγές, να αλλάξει το κλίμα και να ξαναβάλει την Φινλανδική εταιρία στον χάρτη των Smartphones. Δεδομένου ότι πριν λίγη ώρα ακυρώθηκε το internal project σχετικά με το πρώτο Meego κινητό τηλέφωνο, γίνεται όλο και πιο εμφανές ότι η Nokia ετοιμάζει να υιοθετήσει ένα νέο λειτουργικό σύστημα στα κινητά της τηλέφωνα.

Σίγουρα η θέση της Nokia είναι πολύ δύσκολη αλλά κανένας δεν μπορεί να ξεγράψει την Φινλανδική εταιρία που στο παρελθόν έχει αποδείξει πολλάκις ότι καταλαβαίνει την αγορά και μπορεί να κατασκευάσει κινητά τηλέφωνα που καλύπτουν τις αγοραστικές ανάγκες του κοινού. Μένει να δούμε αν θα τα καταφέρει και αν ο Stephen Elop έχει το.. "κοκκαλάκι της νυχτερίδας" για γυρίσει σελίδα στην Nokia..

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.