[Αποκλειστικό] Ο Θανάσης Κωνσταντόπουλος στο TEDxThessaloniki

Το ότι το δεύτερο TEDxThessaloniki έρχεται στη συμπρωτεύουσα το Σάββατο 2 Απριλίου το γνωρίζεις ήδη. Σήμερα θα μάθεις κάτι ακόμα, αποκλειστικά από το Away. Το παιδιά του TEDxThessaloniki θέλησαν να μοιραστούν μαζί με εμάς, και κυρίως με εσάς, το όνομα του πέμπτου κατά σειρά ομιλητή ο οποίος θα ανέβει στη σκηνή του Ολύμπιον στις 2/4. Ο Δρ. Θανάσης Κωνσταντόπουλος είναι ο νέος ομιλητής του TEDxThessaloniki, ο οποίος ανακοινώνεται σήμερα μέσα από τούτο εδώ το post. O Δρ. Κωνσταντόπουλος είναι, μεταξύ άλλων, υπεύθυνος της ομάδας η οποία ανέπτυξε το Hydrosol, μια διαδικασία η οποία έχει σαν αντικείμενο την παραγωγή υδρογόνου (ως καύσιμο) από τη σύνθεση του νερού με τον ήλιο. Για αυτή τη καινοτομία η ομάδα του Κωνσταντόπουλου βραβεύτηκε το 2006 με το "Descartes Prize for Research", το σημαντικότερο επιστημονικό βραβείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μάλιστα, με βάση την μελέτη του για το Hydrosol, ο Κωνσταντόπουλος και η ομάδα του ανέπτυξε το 2010 μια νέα διαδικασία για την διάσπαση και χρησιμοποίηση του διοξειδίου του άνθρακα για τη παραγωγή ηλιακών καυσίμων, δουλειά για την οποία βραβεύτηκε εκ νέου από την Ευρωπαϊκή Ένωση -μέσω του European Research Council. Πολύ πριν πετύχει όλες αυτές τις διακρίσεις, ο Θανάσης Κωνσταντόπουλος πέρασε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, το Michigan Tech και το Yale.

Αν όλα τα παραπάνω δεν σε έχουν πείσει -ακόμα- για το τι πρόκειται να δεις στη σκηνή του TEDxThessaloniki από τον Κωνσταντόπουλο, θα σου προτείνω να δεις τη συνέντευξη που είχε δώσει ο ομιλητής -πλέον- του TEDxThessaloniki το 2007 στο Pathfinder.gr και τον Γιάννη Ριζόπουλο. Τα υπόλοιπα στις 2 Απριλίου.

Disclaimer: Το κλασσικό. Ο “δικός μας” Ανέστης Χατζηδιάκος είναι Curator του TEDxThessaloniki, ο επίσης “δίκος μας” Γιάννης Καράβας έχει τον ρόλο του Social Media Enthusiast ενώ εγώ συνδέομαι φιλικά με το μεγαλύτερο μέρος της οργανωτικής ομάδας του event.

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.