Augmented-reality εφαρμογές έρχονται σύντομα στο iPad 2

Τι θα λέγατε αν τοποθετούσατε το iPad 2 πάνω σε ένα άρθρο της εφημερίδας που διαβάζετε και βλέπατε τις φάσεις ενός αγώνα σε video; Ή αν βγάζατε φωτογραφία ένα εστιατόριο και αμέσως να μαθαίνατε το μενού του; Μερικά από αυτά τα γνωρίσαμε ήδη στο iPhone, όμως σίγουρα με το iPad 2 αποκτούν άλλη αίσθηση.

Μία τέτοια εφαρμογή θα φέρει κοντά μας σύντομα η γερμανική Metaio. Το παρακάτω video αποτελεί μια πρώτη επίδειξη του τι μπορεί να καταφέρει κανείς με μια τέτοια εφαρμογή που συνδυάζει την επεξεργαστική ισχύ του iPad 2 με την τεχνολογία της AR (augmented-reality).

Ο CTO της εταιρείας, Peter Meier, δήλωσε:

Μείναμε έκπληκτοι με το πόσο καλές δυνατότητες για 3D απεικόνιση έχει το iPad 2. Μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε πραγματικά πολύπλοκο εικονικό περιεχόμενο. Η AR θα γίνει ένα μέρος της καθημερινότητας μας εκεί όπου οι άνθρωποι περνούν τον περισσότερο χρόνο, στη δουλειά ή στο σπίτι. Το iPad 2 είναι ιδανικό για ανάπτυξη AR παιχνιδιών ή αγορές με τη βοήθεια αυτής της τεχνολογίας.

Ο Meier υποστηρίζει πως τα tablets θα βοηθήσουν την περαιτέρω ανάπτυξη της AR. Η εταιρεία σκοπεύει να φέρει το Junaio, την εφαρμογή που δημιούργησε, στο iPad 2 σύντομα. Μπορώ με ευκολία να φανταστώ να χρησιμοποιείται μια τέτοια εφαρμογή σε πολλές πτυχές της καθημερινής ζωής. Κανείς μπορεί να σκεφτεί, ποιο μπορεί να είναι το είδος του application που θα χαρακτηριστεί ως "killer app". Ίσως μια εφημερίδα; Ή κάποιο παιχνίδι; Ψηφίζω το τελευταίο. Δείτε το video της επίδειξης και πείτε μας ποια είναι η γνώμη σας για την augmented-reality. Θα δοκιμάζατε κάποια τέτοια εφαρμογή στο iPad 2;

[via]

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Μία απάντηση στο “Augmented-reality εφαρμογές έρχονται σύντομα στο iPad 2”

  1. Ο/Η Μήτσος λέει:

    Καλή φάση ειναι