Τα robots θα σώσουν την Ιαπωνία

monirobo

Ένα robot παρακολούθησης της ακτινοβολίας, εν ονόματι Monirobo ("monitor" + "robot") αναπτύχθηκε από την Nuclear Safety Technology Center (NUSTEC) της Ιαπωνίας. Είναι ίσως το μοναδικό robot το οποίο έχει σχεδιαστεί ειδικά για τέτοιου είδους πυρηνικά ατυχήματα.

Η δόκτωρ Robin Murphy μέλος του CRASAR, υποστηρίζει στο blog της ότι τα robot χρειάζονται περισσότερο τώρα από ότι στην φάση της έρευνας, λόγω της ευρείας “εκκαθάρισης” που πρέπει να κάνει η χώρα. Τα συντρίμμια των σπιτιών και των εργοστασίων πρέπει να μαζευτούν ενώ και μεγάλος αριθμός πτωμάτων πρέπει να ανασυρθεί από την θάλασσα.

Το Monirobo όμως, δεν είναι το μοναδικό robot που υπάρχει και μπορεί να βοηθήσει την κατάσταση στην Ιαπωνία αλλά υπάρχουν κι άλλα όπως το KOHGA3 που αποτελεί το "πνευματικό" παιδί του καθηγητή Fumitoshi Matsuno του Πανεπιστημίου του Κιότο. Ακόμα, στις προσπάθειες που γίνονται συμμετέχει και ένα robot ικανό να κάνει υποβρύχιες έρευνες και έχει σχεδιαστεί από τον καθηγητή Eiji Koyanagi του Future Robotics Technology Cente στο Chiba Institute of Technology.

Το Υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας ζήτησε από την iRobot να στείλει 4 robots και μία ομάδα εκπαιδευτών. Στόχος αυτής της ενέργειας είναι να χρησιμοποιηθούν τα robots στον πυρηνικό εργοστάσιο της Fukushima ώστε να επανέλθει η κατάσταση των αντιδραστήρων υπό έλεγχο. Ας ελπίσουμε ότι θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία η αποστολή τους..

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.