RoboCup 2011, πότε τα robots θα κερδίσουν τους ανθρώπους?

RoboCup

Το 10ο RoboCup, που διεξάγεται από τις 31 Μαρτίου έως τις 3 Απριλίου, ανοίγει την αυλαία του στο Messe Magdeburg της Γερμανίας. Για ιστορικούς λόγους, ας σημειώσουμε οτι το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα των robot ξεκίνησε από την Ιαπωνία το μακρινό 1997.

200 ομάδες θα συμμετάσχουν στο RoboCup Junior κατά την προκριματική φάση. 50 ερευνητικές ομάδες από περισσότερες από 10 χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, θα μπουν στο ρομποτικό χορτάρι. Το προηγούμενο πρωτάθλημα διεξήχθει στην Σιγκαπούρη, όπου νικήτρια ομάδα ήταν η Γερμανία, με αποτέλεσμα να αναλάβει να διοργανώσει το πρωτάθλημα της κατηγορίας RoboJunior.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόμοιοι αγώνες γίνονται και στη χώρα μας σε ετήσιο επίπεδο. Οι ερευνητές που ασχολούνται με την τεχνητή νοημοσύνη σχεδιάζουν αποκλειστικά το software των robots καθώς το hardware είναι κοινό για όλους τους συμμετέχοντες. Ακόμη, να αναφέρουμε ότι η σχετική ελληνική ομοσπονδία έχει συμμετάσχει τα τελευταία 3 χρόνια στο Παγκόσμιο Κύπελλο πραγματοποιώντας ιδιαίτερα ικανοποιητικές εμφανίσεις.

Φιλόδοξος στόχος της παγκόσμιας "ρομποτικής κοινωνίας" είναι, μέχρι το 2050, να καταφέρουν να φτιάξουν μια ομάδα που να μπορεί να κερδίσει την εκάστοτε παγκόσμια πρωταθλήτρια! Είναι ένα στοίχημα, θα μπορούσε να πει κανείς, που έχουν βάλει οι επιστήμονες με τους εαυτούς τους. Πάντως, φτάνοντας σε ένα τόσο υψηλό επίπεδο και καταφέρνοντας κάτι τόσο σημαντικό, είναι απορίας εύλογο να δούμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον. Εσείς τι πιστεύετε ότι θα δούμε σύντομα?

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.