Silicon Valley Greek Fund: η Silicon Valley, ένα βήμα πιο κοντά

Αυτά είναι (καλά) νέα. Όπως φαίνεται η ελληνική κοινότητα της Silicon Valley θέλει να βοηθήσει αποφασιστικά τις ελληνικές startups που θέλουν να κάνουν το -μεγάλο- βήμα για την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Αυτό προκύπτει τουλάχιστον από την ανακοίνωση της σύστασης του Silicon Valley Greek Fund, ενός νέου επενδυτικού σχήματος με στόχο τη χρηματοδότηση startup εταιριών που κινούνται μεταξύ Ελλάδας και SV, με τη λογική πάντως να υπαγορεύει πως θα δώσουν ιδιαίτερη έμφαση στο δεύτερο.

Από ότι διαβάζω στη σελίδα του Fund, οι επενδύσεις θα κυμαίνονται μεταξύ $25,000 και $150,000 ενώ -όπως είναι φυσιολογικό- θα υπάρχει και η ανάλογη υποστήριξη στο κομμάτι του mentoring και του networking. Το οικονομικό βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο, ειδικά αν το συγκρίνει κάποιος με τα περίπου $20.000 που λαμβάνει κάθε startup στο YCombinator και τα 150.000 του Start Fund (το joint venture της DST του Yuri Milner και της SV Angel του θρυλικού Ron Conway)

Στο πυρήνα της ομάδας πίσω από το SVG Fund βρίσκονται σημαντικά ονόματα με τεχνολογικό και επιχειρηματικό παρελθόν όπως ο Thanos Triant (Partner στη Woodside Financial Group) και ο Ted Laliotis και ο Nick Arvanitidis. Το Fund έχει ήδη αρχίσει να δέχεται προτάσεις από ενδιαφερόμενες startups, αν η δική σου θέλεις να είναι μια από αυτές, μπορείς να τους κάνεις pitch την ιδέα σου εδώ.

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Μία απάντηση στο “Silicon Valley Greek Fund: η Silicon Valley, ένα βήμα πιο κοντά”

  1. Ο/Η NikosX λέει:

    Πολύ ενδιαφέρον πραγματικά! Και μπράβο σας παιδιά που τα διαδίδετε αυτά γιατί με τα χάλια του κράτους μας ίσως αυτό είναι μια ευκαιρία για πολύ κόσμο!