Η Apple αγόρασε το iCloud.com?

icloud old logo

Το cloud και η ολοένα αυξανόμενη διείσδυση του στην web καθημερινότητα μας είναι κάτι που έχει ήδη αρχίσει να μας απασχολεί. Το Amazon έχει ήδη παρουσιάσει την δική του υπηρεσία ενώ η Apple και η Google ετοιμάζουν τις δικές τους. Σύμφωνα με μία φήμη (?) που διέρρευσε σήμερα το πρωί και την έχουν αναπαράγει τα μεγαλύτερα sites παγκοσμίως, η Apple εξαγόρασε το domain iCloud.com για 4.500.000 δολάρια.

Ο προηγούμενος κάτοχος του domain ήταν η Σουηδική εταιρία Xcerion που δραστηριοποιείται και αυτή στο cloud, παρέχοντας μία υπηρεσία στους χρήστες παρόμοια με το dropbox. Στις αρχές του μήνα, το προϊόν μετονομάστηκε από iCloud σε CloudMe και πιθανότατα αυτή ήταν η πρώτη ένδειξη ότι "κάτι τρέχει" με το συγκεκριμένο domain.

Παρόλο που ακόμα τα whois δείχνουν ως κάτοχο την Xcerion, θα ξέρουμε σε λίγες μέρες τι πραγματικά συμβαίνει με το iCloud.com καθώς τώρα κάνει redirect στο cloudme.com. Εξάλλου, αν η Apple αποφασίσει να λανσάρει σύντομα μία νέα υπηρεσία, θα το κάνει κατά την διάρκεια του WWDC, στις αρχές Ιουνίου. Δεν αποκλείεται το iCloud να συμπεριλαμβάνεται στα σημαντικότερα νέα features του OSX Lion..

[via]

Σχολιάστε >
3 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.