Το Skinscan ελέγχει το δέρμα σας για καρκίνο του δέρματος!

Skinscan app screenshot

Καλοκαίρι στην Ελλάδα, για τις περισσότερες και τους περισσότερους σημαίνει ατελείωτες ώρες στην παραλία κάτω από τον ήλιο. Οι κίνδυνοι είναι πολλοί και γνωστοί. Ο μεγαλύτερος από αυτούς είναι, χωρίς αμφισβήτηση, η πιθανότητα να πάθει κάποιος καρκίνο του δέρματος από την εκτεταμμένη έκθεση στον ήλιο. Το μελάνωμα (wikipedia link) είναι η πιο θανατηφόρα μορφή του καρκίνου του δέρματος καθώς το 75% των θανάτων που πρέρχονται από καρκίνο του δέρματος, οφείλονται στο μελάνωμα.

Πλέον, υπάρχει μία εφαρμογή στο iPhone που φωτογραφίζει τα στίγματα που υπάρχουν στο κορμί μας και στην συνέχεια τα αναλύει για να ενημερώσει τον χρήστη αν πρέπει να συμβουλευτεί κάποιον γιατρό για να ελέγξει περαιτέρω το συγκεκριμένο σημάδι. Ο αλγόριθμος έχει αναπτυχθεί -και συνεχίσει να εξελίσσεται- από μία ομάδα 2 δερματολόγων και 2 μαθηματικών. Ανάλογα με το σχήμα του σημαδιού, η εφαρμογή μπορεί να καταλάβει αν το στίγμα αναπτύσσεται φυσιολογικά ή όχι.

Φυσικά, η εφαρμογή δεν μπορεί να υποκαταστήσει έναν γιατρό αλλά πιστεύω ότι αποτελεί έναν εύκολο τρόπο για να ελέγξετε το δέρμα σας και να προλάβετε δυσάρεστες καταστάσεις. Το Skinscan ακόμα, συλλέγει δεδομένα από όλους τους χρήστες του που βρίσκονται διασκορπισμένοι σε ολόκληρο τον κόσμο και μελλοντικά ίσως να μπορούν να χρησιμοποιηθούν αυτά τα δεδομένα από γιατρούς. Αυτά τα δεδομένα, μπορείτε να τα δείτε στο επίσημο site της εφαρμογής, στο Skinscanapp.com.

Το κόστος της εφαρμογής ανέρχεται στα 3.99€ και είναι ήδη διαθέσιμο στο App Store της Apple [iTunes Link]. Όπως αναφέρουν οι άνθρωποι που την ανέπτυξαν, αυτή είναι η αρχική τιμή ενώ μελλοντικά αναμένεται να αυξηθεί. Προσωπικά, πιστεύω ότι αξίζει το κόστος της. Ειδικά αν αναλογιστούμε για πόσες -πραγματικά άχρηστες- εφαρμογές έχουμε πληρώσει. Ας πληρώσουμε και για μία που κυριολεκτικά μπορεί να μας σώσει την ζωή..

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.