Ασύρματη πρόσβαση στο Internet στα ΜΜΜ της Αθήνας; Ω, ναι!

Ευχάριστα νέα για όλους όσους χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Αθήνα, αφού μέχρι τον επόμενο χρόνο θα προστεθούν σε όλους τους σταθμούς Μετρό, τις κεντρικές στάσεις λεωφορείων και τους σταθμούς του ΟΣΕ δωρεάν WiFi hotspots. Η αρχή θα γίνει από τον Σεπτέμβρη, όταν και ο σταθμός Πανεπιστήμιο του Μετρό θα γίνει ο πρώτος που θα αποκτήσει κάποιο hotspot. Επιπλέον, η ΚΤΕΛ Νομού Αττικής Α.Ε. ανακοίνωσε πως θα παρέχει δωρεάν πρόσβαση στο Internet πιλοτικά στο δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Αθήνα.

Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Ραγκούσης, το έργο είναι χαμηλού κόστους και συντήρησης και η ολοκλήρωση του θα γίνει σε λίγους μήνες από τον Σεπτέμβρη. Ο πάροχος που θα χρησιμοποιηθεί θα αποφασιστεί μετά από διαγωνισμό που θα διεξαχθεί στις επόμενες βδομάδες. Στο τέλος, στόχος είναι να υπάρχει δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο Internet σε όλο το μήκος των συρμών με εγκαταστάσεις εξοπλισμού σε σύρραγγες.

Την ίδια στιγμή, το ΚΤΕΛ Νομού Αττικής θα γίνει το 2ο ΚΤΕΛ στην Ελλάδα, μετά από αυτό της Κοζάνης, το οποίο θα παρέχει δωρεάν WiFi hotspot στους επιβάτες του. Το πρόγραμμα, που γίνεται σε συνεργασία με την εταιρεία Infotrip, θα περιλαμβάνει αρχικά το δρομολόγιο που εκτελεί την διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Αθήνα. Η ανακοίνωση της εταιρείας μεταξύ άλλων αναφέρει:

Το ΚΤΕΛ Ν. Αττικής, με την απόφαση της να παρέχει δωρεάν Wi-Fi στα πούλμαν της γραμμής Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την εταιρεία INFOTRIP, μπορεί και προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, όμοιες με αυτές που παρέχονται σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Η δωρεάν υπηρεσία Wi-Fi στα οχήματα αποτελεί ένα πολύ καλό τρόπο ώστε να ενθαρρύνει τους πολίτες να χρησιμοποιούν το λεωφορείο αντί για το αυτοκίνητο και να αξιοποιούν όσο το δυνατόν καλύτερα το χρόνο ταξιδιού τους, καθισμένοι αναπαυτικά, διαβάζοντας τα e-mail τους, χρησιμοποιώντας το Internet και συμμετέχοντας σε όλες τις σημαντικές περιοχές δικτύωσης.

Σε πολλές Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, και όχι μόνο, η δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο Internet κατά τη διάρκεια χρήσης των ΜΜΜ θεωρείται ως κάτι το δεδομένο. Γι αυτό το λόγο είναι πολύ θετικό που σιγά-σιγά βλέπουμε τις αντίστοιχες εταιρείες στην Ελλάδα να παίρνουν τέτοιες πρωτοβουλίες, κάνοντας πολύ πιο ευχάριστη την διαδρομή στους επιβάτες τους. Το μόνο που έχω να ευχηθώ, είναι να δούμε παρόμοιες υπηρεσίες να προχωρήσουν σε φάση υλοποίησης στις στάσεις των ΜΜΜ και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Πως βλέπετε αυτήν την κίνηση; Είναι αρκετή για να σας κάνει να χρησιμοποιείτε πιο συχνά τα ΜΜΜ της Αθήνας;

[via] [via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.