Οι χρήστες iOS κατεβάζουν 61% περισσότερες εφαρμογές το 2011

Πριν από μερικές μέρες η Apple ανακοίνωσε πως ο συνολικός αριθμός των downloads έχει ξεπεράσει τα 15 δις με περισσότερες από 425.000 εφαρμογές να βρίσκονται στο γνωστό σε όλους μας App Store. Τώρα έρχεται μία έρευνα η οποία καταδεικνύει την επιτυχία που έχει για ακόμα μία χρονιά το κατάστημα της Apple, αφού, με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία για το 2011, παρουσιάζεται μία αύξηση της τάξης του 61% στο πλήθος των εφαρμογών που κατεβάζει ο μέσος χρήστης καθώς και μία αύξηση στην τιμή των εφαρμογών κατά 14%.

Έτσι ο κάθε ένας από τους κατόχους μίας iOS συσκευής αναμένεται να κατεβάσει 83 εφαρμογές μέσα στη χρονιά που διανύουμε, ενώ πέρυσι είχε κατεβάσει μόλις 51. Σύμφωνα με την αναφορά του Gene Munster, αυτοί οι αριθμοί δείχνουν την μεγάλη σημασία που έχει για ένα app store το να περιλαμβάνει μία ευρεία επιλογή εφαρμογών. Επιπλέον δήλωσε πως οι χρήστες των smartphones παρουσιάζουν μία αυξανόμενη θέληση να κατεβάζουν νέες εφαρμογές για να προσθέσουν νέα χαρακτηριστικά στα κινητά τους τηλέφωνα.

Στη συνέχεια της έρευνας παρουσιάζονται τα αποτελέσματα σχετικά με την τιμή των εφαρμογών που υπάρχουν στο App Store. Πιο συγκεκριμένα, το 82% από αυτά είναι δωρεάν ενώ το υπόλοιπο 18% κοστίζει κατά μέσο όρο $1.44, ποσό που είναι αυξημένο κατά 14% από το αντίστοιχο περυσινό. Αυτό ίσως εξηγείται και από το γεγονός πως το original iPad και το iPad 2 γίνονται ακόμα πιο δημοφιλή, φέρνοντας ακριβότερες εφαρμογές, από ότι είχαμε συνηθίσει μέχρι σήμερα, στο App Store της Apple.

Παρατηρώντας και τις παρακάτω εικόνες, βλέπουμε πως η Apple δεν κερδίζει και ιδιαίτερα πολλά από τα έσοδα λόγω των εφαρμογών που διατίθενται μέσω του App Store, αφού, σύμφωνα με την έρευνα των Gene Munster και Piper Jaffray, τα έσοδα αυτά αντιστοιχούν μόλις στο 1% των συνολικών εσόδων της εταιρείας. Από την άλλη μεριά όμως, η -σαφώς- αναγνωρισμένη επιτυχία του App Store της Apple βοηθάει ακόμα περισσότερο τις πωλήσεις των συσκευών της, γεγονός που φέρνει έμμεσα έσοδα στην εταιρεία.

[via] [via] [image]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.