Το 4 Music Rooms σας μαθαίνει θεωρία της μουσικής! [+ promo codes]

4 Music Rooms

Στις διάφορες σχολικές γιορτές που όλοι οι μαθητές ανήκαμε στην χορωδία και παίζαμε φλογέρα, μάλλον ήμουν το μοναδικό παιδάκι που αντί να μάθει το κάθε τραγούδι, προτιμούσε να βλέπει τις κινήσεις που κάνουν οι υπόλοιποι και να τις αντιγράφει. Από αυτό και μόνο το γεγονός, καταλαβαίνετε ότι οι μουσικές μου γνώσεις είναι κυριολεκτικά ανύπαρκτες.

Πριν λίγες μέρες, τα παιδιά της Top Creations (για όσους δεν θυμάστε, είναι οι δημιουργοί της εκπαιδευτικής εφαρμογής ΑΒγράφω) μου έστειλαν ένα mail για να με ενημερώσουν για την νέα τους εφαρμογή για το iPad με όνομα 4 Music Rooms. Στόχος της εφαρμογής είναι να διδάξει σε μικρά, ή πιο μεγάλα, παιδιά τα βασικά στοιχεία της θεωρίας της μουσικής μέσα από ενδιαφέροντα παιχνίδια και γρίφους.

Αν και δεν είμαι λάτρης της θεωρίας της μουσικής, πέρασα αρκετή ώρα στην εφαρμογή προσπαθώντας να μάθω κάποια βασικά πράγματα. Με την βοήθεια 4 οικογενειών των μουσικών οργάνων (Έγχορδα, Ξύλινα Πνευστά, Κρουστά, Χάλκινα Πνευστά) και 23 συνολικά οργάνων, ο χρήστης μαθαίνει την μουσική θεωρία. Η πολυπλοκότητα των γνώσεων αυξάνεται από όργανο σε όργανο και από δωμάτιο σε δωμάτιο. Όπως αναφέρεται και στην εφαρμογή, ένας καθηγητής θεωρίας μπορεί να βοηθήσει ώστε να κατανοήσει ο χρήστης καλύτερα την θεωρία.

Την επιστημονική επιμέλεια της μουσικής έχει αναλάβει η μουσικοπαιδαγωγός κ. Δήμητρα Νικολαΐδη η οποία δηλώνει σχετικά με το 4 Music Rooms:

Το “Music House” δημιουργήθηκε με στόχο αφενός οι δάσκαλοι και καθηγητές μουσικής να προσεγγίσουν και να διδάξουν τη θεωρία της μουσικής με ένα σύγχρονο και εναλλακτικό τρόπο μέσω της χρήσης του Ipad, αφετέρου τα παιδιά μέσα από ένα όμορφο αισθητικά περιβάλλον να έρθουν κοντά στη μουσική στα πρώτα βήματά της με τρόπο ψυχαγωγικό, πάντοτε έχοντας την αίσθηση του παιχνιδιού. Η κεντρική ιδέα του “Music House” ακουμπάει στο τρίπτυχο ‘παίζω, ακούω και μαθαίνω στη πράξη’ με στόχο την εισαγωγή και την εξοικείωση τους στα πρώτα βήματα της θεωρίας της μουσικής με τη χρήση του iPad που σίγουρα είναι ένα μέσο που θα τους κεντρίσει το ενδιαφέρον.

Σίγουρα, αν πριν μερικά χρόνια στο σχολείο, είχα μία παρόμοια εφαρμογή θα είχα περάσει πολύ περισσότερο χρόνο ασχολούμενος με την μουσική, αντί να προσπαθώ να μιμηθώ τις κινήσεις που έκαναν οι συμμαθητές μου. Αν αναλογιστούμε τις δυνατότητες της, τα 2.39€ [iTunes Link] που κοστίζει ανταποκρίνονται στις δυνατότητες της και θεωρώ ότι αξίζουν. Ειδικά αν σκεφτούμε ότι με 2.39€ μάλλον αγοράζουμε απλά 2-3 μολύβια.. Βέβαια, αν αφήσετε comment μέχρι και την Πέμπτη, 14 Ιουνίου, και είστε τυχεροί, μπορεί να κερδίσετε έναν από τα 5 promo codes για να κατεβάσετε δωρεάν την εφαρμογή! Για να δοκιμάσετε και μόνοι σας την εφαρμογή μπορείτε να κατεβάσετε την lite έκδοση της που διανέμεται δωρεάν! [iTunes Link]

Σχολιάστε >
3 σχόλια
|
Κατηγορίες:

3 απαντήσεις στο “Το 4 Music Rooms σας μαθαίνει θεωρία της μουσικής! [+ promo codes]”

  1. Ο/Η GeorgeChatzisavvas λέει:

    kali fasi

  2. Ο/Η KostasMariorakis λέει:

    Συγχαρητήρια . Πολύ καλή προσπάθεια

  3. Ο/Η dkalo λέει:

    Οι κωδικοί έχουν σταλεί, δείτε το inbox σας! :)