Το Twitter γιορτάζει 5 χρόνια ζωής, χρόνια πολλά!

Είναι σίγουρο πως 5 χρόνια πριν, στις 15 Ιουλίου του 2006, όταν οι ιδρυτές του υλοποιούσαν την ιδέα τους που μας έδωσε το Twitter, κανείς τους δεν περίμενε την επιτυχία που θα έχει μερικά χρόνια αργότερα. Μέσα σε αυτήν την πενταετία το Twitter έχει καταφέρει πολλά, αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε online, φτάνοντας τους 450 εργαζόμενους σε πλήρη απαχόληση και έχοντας μία βάση χρηστών που ξεπερνάει τα 200 εκατομμύρια.

Με αφορμή τον εορτασμό των 5 χρόνων λειτουργίας του, το Twitter ανακοίνωσε μέσω του λογαριασμού του πως στις 15 Ιουλίου του 2006 είχαν σταλεί 226 tweets. Σήμερα, τόσα tweets στέλνονται μέσα σε λιγότερο από το 1/10 του δευτερολέπτου. Αυτά τα 200 εκατ. χρηστών παράγουν σχεδόν 1,5 δις tweets ανά βδομάδα, γεγονός που μόνο χαρούμενους μπορεί να κάνει τους μετόχους της εταιρείας  που η αξία της ξεπερνά τα $7 δις. Ένα ακόμα ενδιαφέρον στατιστικό που μάθαμε, αφορά το πλήθος των νέων χρηστών της υπηρεσίας. Ενώ μόλις προχθές, την Πέμπτη, οι χρήστες που δημιούργησαν λογαριασμό ήταν 600.000, το Twitter είχε χρειαστεί 16 μήνες για να φτάσει σε αυτόν τον αριθμό.

Το Twitter έχει μπει για τα καλά στη ζωή πολλών ανθρώπων, είτε ως εργαλείο που χρησιμοποιούν τη δουλειά τους, είτε στην απλή καθημερινή τους ζωή. Μετά το SXSW του 2007 όταν και οι χρήστες του αυξήθηκαν από 20.000 σε 60.000 μέσα σε μία μόλις ημέρα, η βάση χρηστών του Twitter άρχισε να εκτινάσσεται σχεδόν κατακόρυφα. Καθημερινά όλο και περισσότεροι χρησιμοποιούν την υπηρεσία, είτε από την Ελλάδα είτε από το εξωτερικό, και πολλοί από αυτούς γράφουν αρκετές 10άδες tweets ανά ημέρα.

[via] [image]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.