airbnb.com, 112 εκατομμύρια δολάρια για να κάνεις το σπίτι σου, ξενοδοχείο!

airbnb logo

Οι φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από την πόλη τους, συνήθως αφήνουν το σπίτι τους άδειο για 3 περίπου μήνες τον χρόνο. 2 μήνες το καλοκαίρι, 15 μέρες τα Χριστούγεννα και 15 μέρες το Πάσχα. Όμως, τα έξοδα τρέχουν: ενοίκιο, λογαριασμοί και κοινόχρηστα πληρώνονται κανονικά, είτε είναι εκεί κάποιος, είτε όχι. Το airbnb.com είναι μία νέα υπηρεσία που σας επιτρέπει να ενοικιάζετε το άδειο σπίτι σας (ή κάποιο δωμάτιο του) για μικρό χρονικό διάστημα σε τουρίστες.

Ακούγεται και είναι πολύ απλό. Στην ουσία, θέλει να μετατρέψει όλα τα ελεύθερα σπίτια και δωμάτια σε ξενοδοχεία. Ναι, δεν υπάρχει κάποιος να μας αλλάζει τα σεντόνια αλλά οι τιμές είναι πολύ χαμηλότερες από ένα ξενοδοχείο. Για όσους αναζητούν την πολυτέλεια, μπορούν να διαλέξουν κάποιο από τα πιο ακριβά σπίτια που διατίθονται μέσω του airbnb.com. Από απλά διαμερίσματα, μέχρι κάστρα και.. πολεμικά αεροπλάνα υπάρχουν προς ενοικίαση, με το αντίστοιχο τίμημα φυσικά.

Σήμερα το πρωί, η airbnb.com ανακοίνωσε ένα νέο επενδυτικό round ύψους 112 εκατομμυρίων δολαρίων σε valuation που αγγίζει τα 1.3 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι επενδυτικές εταιρίες που χρηματοδότησαν αυτό το round είναι οι Andreessen Horowitz, DST και General Catalyst. Στο portfolio των παραπάνω VCs υπάρχουν και μερικά πολύ δυνατά ονόματα του web όπως το Facebook, η Zynga, το Foursquare, το Twitter και το Groupon. Αξίζει να σημειώσουμε ότι πρόκειται για τον δεύτερο επενδυτικό γύρο του airbnb.com. Στον πρώτο γύρο, των μόλις 7.8 εκατομμυρίων δολαρίων, συμμετείχε μεταξύ άλλων η Sequoia Capital αλλά και ο γνωστός ηθοποιός Ashton Kutcher.

Προσωπικά σκέφτομαι ήδη ότι στο επόμενο ταξίδι μου στο εξωτερικό, θα χρησιμοποιήσω το airbnb.com αντί για ένα τυπικό ξενοδοχείο. Θα μου έρθει σίγουρα πιο φθηνά και θα μείνω σε ένα πολύ καλύτερο χώρο απ' ότι θα μου επέτρεπε το budget μου υπό φυσιολογικές συνθήκες. Εσείς θα χρησιμοποιούσατε το airbnb.com; Και κυρίως, θα νοικιάζατε το σπίτι σας σε κάποιον τουρίστα για λίγες μέρες;

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.