Facebook: Πως να βλέπετε ποιοι φίλοι σας είναι online στο chat;

Όταν πριν μερικές μέρες το Facebook ενεργοποιούσε την υποστήριξη video κλήσεων, αρκετοί είδαμε και τη νέα μορφή του Chat list του. Σε άλλους ήρθε αργότερα. Οι περισσότεροι από εμάς δεν δεχτήκαμε τόσο καλά αυτό το νέο σύστημα, αφού το να μην βλέπουμε ποιοι από τους φίλους μας είναι online, ήταν ενοχλητικό. Το ίδιο πίστευε και ένας χρήστης, ο οποίος το έψαξε λίγο περισσότερο και βρήκε τη λύση για αυτό το πρόβλημα.

Ευτυχώς η λύση που έχουμε είναι απλή. Κάνετε drag το bookmarklet Fix Chat πάνω στη μπάρα των σελιδοδεικτών. Εκεί θα δημιουργηθεί αυτόματα ένας νέος σελιδοδείκτης που ονομάζεται "Fix Chat". Κάθε φορά που ανοίγετε νέο παράθυρο με το Facebook, θα πρέπει να κάνετε ένα click πάνω σε αυτόν τον σελιδοδείκτη κι έτσι θα μπορείτε να δείτε ποιοι από τους φίλους σας είναι online στο chat, όπως γίνονταν και παλιότερα.

Αν έχετε συνέχεια ανοιχτό το παράθυρο του Facebook, δεν είναι τίποτα να κάνετε ένα click την πρώτη φορά που θα το ανοίξετε. Όμως αν δεν ισχύει αυτό, τότε ίσως βαρεθείτε να πατάτε κάθε φορά το "Fix Chat". Οι χρήστες των Windows μπορούν να απλοποιήσουν τη διαδικασία, εγκαθιστώντας αυτό το πρόγραμμα το οποίο θα διορθώσει το πρόβλημα για πάντα. Ο χρήστης που βρήκε αυτή τη λύση υποστηρίζει πως δουλεύει πάνω στο να βρει μια μόνιμη λύση και για τους χρήστες Mac/Linux. Όσοι θέλετε να δείτε πως λειτουργεί αυτό το πρόγραμμα, μπορείτε να δείτε τον κώδικα της JavaScript, εδώ.

Είναι γεγονός πως οι σχεδιαστές των features του δημοφιλούς δικτύου πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί, αφού δεν ήταν λίγες οι φορές στο παρελθόν που οι αλλαγές που έφερναν δεν έγιναν δεκτές με θετικά σχόλια. Πολλοί, όταν πρωτοείδαμε την τελευταία αλλαγή μείναμε με την απορία, ποια να ήταν η λογική πίσω από αυτή την ιδέα; Μπορεί το νέο σύστημα να μας επιτρέπει να επικοινωνήσουμε πολύ πιο γρήγορα με τους ανθρώπους που συναναστρεφόμαστε συχνότερα, όμως θα προτιμούσα να βλέπω ποιοι είναι online στο chat. Εσείς;

[via]

Σχολιάστε >
26 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.