Η Microsoft φέρνει το Avatar Kinect για το Xbox Live

Στην τελευταία έκθεση CES που έγινε τον Ιανουάριο, η Microsoft παρουσίασε, μεταξύ άλλων, το Avatar Kinect. Πρόκειται για ένα λογισμικό το οποίο επιτρέπει την επικοινωνία μεταξύ των μελών του Xbox Live, όπου θα μπορούν να συνομιλήσουν με άλλους μέσω των avatars τους. Όπως αναμένονταν, η Microsoft έκανε σήμερα διαθέσιμο το Avatar Kinect για όλα τα μέλη του Xbox Live δωρεάν μέχρι τις 8/9. Από τότε, επιθυμούν να συνεχίσουν να το χρησιμοποιούν θα πρέπει να γίνουν συνδρομητές του Xbox Live Gold.

Για όσους δεν παρακολούθησαν τα τεκτενώμενα της CES 2011, όλη τη δουλειά του Avatar Kinect θα την κάνει το Kinect, το οποίο θα καταγράφει τις εκφράσεις του προσώπου, καθώς και όλες τις κινήσεις του σώματος, του κάθε χρήστη και θα τις εμφανίζει μέσω του avatar του. Το Avatar Kinect έρχεται με 24 διαφορετκές εικονικές τοποθεσίες, όπου μέχρι και 8 άτομα μπορούν να συνομιλούν ταυτόχρονα.

Η Microsoft πιστεύει πως το Avatar Kinect θα κριθεί ως επιτυχημένο, αφού θα χρησιμοποιηθεί για συναντήσεις στον εικονικό κόσμο. Ο λόγος που υποστηρίζει κάτι τέτοιο, είναι πως είναι καλύτερο από υπηρεσίες όπως το Skype, γιατί τα animated avatars χρειάζονται λιγότερο bandwidth από ότι οι κανονικές video κλήσεις. Παρολαυτά, η Microsoft ξεχνάει κάτι βασικό. Όσο περνάει ο καιρός η έλλειψη bandwidth είναι όλο και λιγότερο πρόβλημα, αφού οι ταχύτητες που συναντάμε είναι ολοένα και μεγαλύτερες. Ακόμα και με μία σύνδεση των 6 Mbps, δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ το παραμικρό κόλλημα στην επικοινωνία μου μέσω του Skype.

Τι πιστεύετε για το Avatar Kinect; Έχει δίκιο η Microsoft όταν αναφέρεται στο πλεονέκτημα για το χαμηλό κόστος bandwidth; Δείτε παρακάτω ένα παράδειγμα της λειτουργίας του Avatar Kinect.

[via] [image]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.