Twitter: In a rich man's world

Money

Όταν οι Σουηδοί ABBA κυκλοφόρησαν το single "Money, Money, Money" μαζί με το "Crazy World" δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι 35 χρόνια αργότερα, ο συνδυασμός αυτός των δύο τραγουδιών θα έμοιαζε λες και έχει γραφτεί ειδικά για το Twitter. Εχθές, το πλέον άμεσο social network, ανακοίνωσε ότι σήκωσε ένα ακόμα funding. Αν και στην ανακοίνωση δεν δίνονται οι οικονομικές λεπτομέρειες της επένδυσης, έχει ήδη αναπτυχθεί -η αναμενόμενη- έντονη φημολογία.

Το μόνο στοιχείο που γνωρίζουμε είναι ότι το μεγαλύτερο ποσοστό της επένδυσης καλύφθηκε από την DST, μία εταιρία που έχει συμμετοχή στο Facebook, στο Groupon και στη Zynga. Πιθανότατα, το ποσό της επένδυσης ανέρχεται στα 800.000.000 δολάρια ενώ το valuation του Twitter ξεπερνά τα 8.000.000.000 δολάρια. Δεν έγινε γνωστό αν αυτό το ποσοστό (~10%) θα πουληθεί από το ίδιο το Twitter ή αν θα προέλθει από τους πρώτους επενδυτές και τους υπαλλήλους της εταιρίας. Όπως και να 'χει όμως, τα παραπάνω ποσά ακούγονται αστρονομικά αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το Twitter είναι πιθανότατα η πιο άμεση πηγή ενημέρωσης παγκοσμίως. Ακόμα και η επίθεση που έγινε στον Bin Laden, αναμεταδιδόταν μέσω Twitter σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Ο Dick Costolo (CEO) και ο Jack Dorsey (co-Founder) θέλουν να αξιοποιήσουν αυτά τα χρήματα ώστε να επεκτείνουν ακόμα περισσότερο το microblogging service. 2 είναι οι κύριοι στόχοι τους: να αυξήσουν το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρίας ώστε να μπορούν να καινοτομήσουν ακόμα περισσότερο αλλά και να εισέλθουν ακόμα πιο δυναμικά στις international αγορές. Τώρα, μένει να δούμε τον τρόπο που το Twitter θα προσπαθήσει να επιτύχει τους στόχους του και τις επόμενες κινήσεις του.

[via] [photo via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.