Εγκαινιάστηκε το Facebook Messenger για iOS και Android, έρχεται το τέλος του SMS;

Το Facebook εγκαινίασε πριν λίγες ώρες μία νέα εφαρμογή για iOS και Android, με την οποία μπορούμε να στέλνουμε άμεσα μηνύματα στις επαφές μας από το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο. Το Facebook Messenger, όπως ονομάζεται, μοιάζει με την group messaging εφαρμογή Belunga, μίας εταιρείας που το Facebook εξαγόρασε τον περασμένο Μάρτιο.

Η λειτουργία της εφαρμογής είναι απλή. Μόλις συνδεθούμε με αυτήν θα δούμε μία λίστα ατόμων με τα οποία έχουμε επικοινωνήσει πρόσφατα. Από εκεί μπορούμε να συνεχίσουμε μια συνομιλία από το παρελθόν ή να ξεκινήσουμε μία νέα. Τα μηνύματα προς τις επαφές μας μπορούμε να τα στείλουμε είτε μέσω του Facebook είτε μέσω SMS (αρκεί ο παραλήπτης να έχει αντιστοιχίσει ένα τηλέφωνο με τον λογαριασμό του), ενώ μας δίνεται η επιλογή να προσθέσουμε και κάποια φωτογραφία για να συνοδεύει το μήνυμα. Επιπλέον, όπως αναμένονταν, οι χρήστες μπορούν να λαμβάνουν notifications για κάθε νέο μήνυμα που τους στέλνουν. Παρολαυτά, επειδή κανείς δεν θα θέλει να δέχεται ειδοποίηση ενώ κοιμάται, θα μπορούμε να ρυθμίσουμε την εφαρμογή έτσι ώστε να καθυστερεί τα ανάλογα notifications μέχρι το επόμενο πρωί.

Όπως έχει αποδειχθεί και στο παρελθόν, το Facebook δεν κάνει καλή δουλειά στο να κρύβει μυστικά μέσα στις εφαρμογές του. Όπως παρατήρησε το 9to5Mac, η νέα εφαρμογή περιλαμβάνει στοιχεία που δείχνουν ότι στο μέλλον θα υποστηρίζει video κλήσεις. Αυτό έρχεται λίγο μετά την έναρξη της συνεργασίας μεταξύ Facebook και Skype, οπότε είναι πιθανό η υπηρεσία να υποστηρίζεται από το τελευταίο.

Ο ερχομός μιας εφαρμογής που υποστηρίζει 750 εκατ. χρήστες, ίσως θα πρέπει να κάνει εφαρμογές όπως το Kik ή το GroupMe να ανησυχούν. Βέβαια, αυτός που θα πρέπει να ανησυχεί περισσότερο είναι ο Steve Jobs, αφού το Facebook Messenger αποτελεί ένα σημαντικό πλήγμα προς το iMessage, την εφαρμογή του iOS 5 που θα εγκαινιαστεί το φθινόπωρο. Όπως και να 'χει, ο μεγάλος χαμένος της υπόθεσης είναι το SMS, αφού ολοένα και περισσότερες εφαρμογές εμφανίζονται που θέλουν να το αντικαταστήσουν. Μήπως έρχεται το τέλος του;

Την εφαρμογή μπορείτε να τη βρείτε στα αντίστοιχα καταστήματα για iOS ή Android. Δυστυχώς όμως το Facebook Messenger δεν είναι ακόμα διαθέσιμο στο ελληνικό App Store, χωρίς να γνωρίζουμε πότε θα γίνει.

[via] [via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.