Ας αρχίσουν τα παιχνίδια στο Google+, χωρίς να ενοχλούμε τους υπόλοιπους

Η Google είναι αποφασισμένη να “χτυπήσει” το Facebook με όποιον τρόπο μπορεί για να του κλέψει ένα μέρος από τα 750.000.000 χρηστών του και γιατί όχι... ίσως να το ξεπεράσει κάποτε. Πριν από μερικές βδομάδες είδαμε στοιχεία για την έλευση ενός νέου Game Stream στο Google+ στο οποίο θα περιλαμβάνονται παιχνίδια για τους λάτρεις του είδους. Χθες επιβεβαιώθηκε από την Google η νέα καρτέλα του κοινωνικού της δικτύου η οποία θα συμπεριλάβει παιχνίδια όπως το Angry Birds της Rovio, το Bejeweled της Popcap και το Zynga Poker που γνωρίσαμε μέσα από το Facebook.

Τα παιχνίδια θα είναι προσβάσιμα μέσα από ένα κουμπί, το οποίο όπως βλέπετε στην παραπάνω εικόνα βρίσκεται δεξιά από το αντίστοιχο για τη διαχείριση των Circles. Επιλέγοντας το θα οδηγούμαστε σε μία νέα σελίδα όπου θα μπορούμε να δούμε πληροφορίες για τα τελευταία παιχνίδια που έχουμε παίξει, τα invites από φίλους καθώς τα accomplishments για κάθε παιχνίδι. Όπως καταλαβαίνετε, αυτά είναι ευχάριστα νέα για όσους έχουν (έχουμε) βαρεθεί να βλέπουμε μέσα στο κανονικό stream μας αναφορές από τα παιχνίδια.

Πέρα από τα Angry Birds, Bejeweled και Poker που αναφέραμε παραπάνω, μπορείτε να δείτε τα υπόλοιπα παιχνίδια που είναι διαθέσιμα σήμερα στην παρακάτω εικόνα. Σύντομα η Google σκοπεύει να επεκτείνει τη συνεργασία της και με άλλες εταιρείες και τελικά να συμπεριλάβει ακόμα περισσότερα παιχνίδια στη λίστα ή ακόμα και απλές εφαρμογές. Για την επίτευξη αυτού του στόχου δημιούργησε και ένα νέο blog για τους developers όπου στο μέλλον θα ανεβαίνουν πληροφορίες σχετικά με την ανάπτυξη εφαρμογών για το Google+.

Τα παιχνίδια του Facebook είναι ένας σημαντικός λόγος αύξησης της βάσης των χρηστών του δικτύου και ένας από τους βασικούς παράγοντες που πολλοί από αυτούς τους χρήστες δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν άλλα κοινωνικά δίκτυα όπως το Twitter ή το Google+. Η υλοποίηση που επέλεξε η Google προσπαθεί να ικανοποιήσει και τις δύο ομάδες χρηστών, αυτούς που θέλουν να παίζουν παιχνίδια και αυτούς που προτιμούν ένα διαφορετικού είδους κοινωνικό δίκτυο.

Όταν ενεργοποιηθεί και σε εσάς το νέο feature, θα εμφανιστεί το ανάλογο κουμπί όπως είδαμε παραπάνω. Μέχρι τότε, πως σας φαίνεται η ιδέα των παιχνιδιών στο Google+; Είναι αυτό που περιμένατε για να δώσετε μια ευκαιρία (αν δεν το έχετε κάνει ακόμα) στο κοινωνικό δίκτυο της Google;

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.