Μεγάλες αλλαγές στο sharing/tagging του Facebook, το φέρνουν πιο κοντά στο Google+

Πολλοί έχουν επικρίνει την πολιτική που ακολουθεί το Facebook σχετικά με τις ρυθμίσεις προσωπικού απορρήτου, σε μια προσπάθεια να κάνει τους χρήστες του να μοιράζονται περισσότερα πράγματα στο διαδίκτυο, κάτι που οι άνθρωποι της εταιρείας γνωρίζουν καλά. Γι αυτό τον λόγο προχώρησαν σε μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές που έχουμε δει ποτέ σχετικά με το προσωπικό απόρρητο στο Facebook, φέρνοντας το πιο κοντά στην προσέγγιση που έχει επιλέξει το Google+.

Το Facebook εδώ και πολύ καιρό είχε εισάγει τις λίστες, μία λειτουργία παρόμοια με τα Circles του κοινωνικού δικτύου της Google, σε μια προσπάθεια να κάνει πιο εύκολο τον έλεγχο του τι μοιραζόμαστε με τον υπόλοιπο κόσμο. Παρολαυτά ελάχιστοι τις χρησιμοποιούσαν, μιας και αυτές βρίσκονταν, όπως όλες οι ανάλογες ρυθμίσεις του, χωμένες μέσα στην σελίδα των Privacy Settings. Τελικά το Facebook αποφάσισε να τις μετακινήσει σε πιο εμφανές σημείο, ακριβώς δίπλα στα posts/photos τα οποία επηρεάζουν. Η μετακίνηση αυτή αποτελεί και τη μεγαλύτερη από τις αλλαγές που βλέπουμε στο κοινωνικό δίκτυο.

Στην περίπτωση που μοιραζόμασταν κάτι με την λάθος ομάδα ανθρώπων ή αν κάναμε κάποιο ορθογραφικό λάθος, έπρεπε να το σβήσουμε και να το ξαναμοιραστούμε, μία διαδικασία όχι και τόσο ευχάριστη. Με τις νέες αλλαγές μπορούμε να επεξεργαστούμε το post μας αφότου αυτό ανέβει, διορθώνοντας το σχόλιο μας ή τις ομάδες με τις οποίες το μοιραζόμαστε πολύ πιο εύκολα. Αυτό είναι κάτι έχει πρώτο υλοποιήσει το Google+ και για το οποίο αναρωτιόμουν εδώ και καιρό γιατί δεν το είχε σκεφτεί κανείς στο Facebook. Τελικά έγινε πραγματικότητα.

Επιπλέον οι χρήστες μπορούσαν πηγαίνοντας στις ρυθμίσεις απορρήτου να δουν πως εμφανίζεται το profile τους μέσα από τα μάτια ενός φίλου. Όπως ίσχυε με τις λίστες, λίγοι γνώριζαν αυτήν την επιλογή μέχρι σήμερα. Τώρα αυτό θα βρίσκεται στην πάνω δεξιά γωνία του profile σας.

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες αλλαγές αφορά τη διαδικασία του tagging. Οι χρήστες ήθελαν να έχουν μεγαλύτερο έλεγχο στο ποιος και που τους κάνει tag, καθώς και σε περίπτωση που δεν είναι online εκείνη τη στιγμή, να μην εμφανίζονται πράγματα που ίσως δεν θέλει στον τοίχο του. Έτσι οι χρήστες θα μπορούν τώρα να αποδέχονται ή να απορρίπτουν κάποιο tag πρωτού αυτό εμφανιστεί στους φίλους τους. Φυσικά, αυτή η ρύθμιση δεν εφαρμόζεται μόνο στις φωτογραφίες, αλλά και στα videos/locations/posts.

Για να γλυτώσουμε λίγο χρόνο από τη διαδικασία της αποδοχής/απόρριψης, μπορούμε να επιλέξουμε τα tags που μας κάνουν τα άτομα που εμπιστευόμαστε να γίνονται αυτόματα αποδεκτά. Συνεχίζοντας τις αλλαγές που αφορούν τις φωτογραφίες, το Facebook αποφάσισε να μας δώσει τη δυνατότητα να ζητήσουμε από αυτόν που ανέβασε μία φωτογραφία μας να την σβήσει ή ακόμα και να τον κάνουμε block.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις αλλαγές που εισήγαγε το Facebook μέσα από τα videos που ανέβηκαν στο επίσημο κανάλι του στο YouTube. Είναι ιδέα μου ή το Facebook αποφάσισε να γίνει περισσότερο... Facebook+;

[via]

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Μία απάντηση στο “Μεγάλες αλλαγές στο sharing/tagging του Facebook, το φέρνουν πιο κοντά στο Google+”

  1. Ο/Η MandoSpiliadou λέει:

    καλημέρα εχω κάποιο πρόβλημα σε οποια ομαδικη επισημανση μου κανουν βλεπω την φωτο αλλα δεν μπορω να δω τους σχολιασμους και ουτε να σχολιασω ..δεν ξερω γιατι πηγα στις ρυθμισεις μου ολα τα εχω ανοιχτα για φιλους αυτο εχει γινει εδω και 4 μερες απο τοτε που εγειναν οι καινουριες ρυθμισεις και δεν ξερω πως να το επαναφερω μηπως ξερετε εσεις κατι;