Ήρθε η Offline έκδοση για Gmail, Google Docs και Google Calendar

Καθώς η Google προσπαθεί να προωθήσει τα Chromebooks, συνειδητοποίησε πως αρκετές φορές οι κάτοχοι τους θα θέλουν να έχουν πρόσβαση στα e-mail/αρχεία τους παρόλο που δεν έχουν πρόσβαση στο Internet. Με αυτό το σκεπτικό έφερε τις offline εκδόσεις για την υπηρεσία e-mail, office και calendar που διαθέτει. Φυσικά αυτή η λειτουργία μπορεί να ενεργοποιηθεί σε όλους τους υπολογιστές, με την εγκατάσταση μιας μικρής εφαρμογής από το Chrome Web Store.

Στο παρελθόν, μέσω του Gears μπορούσαμε να έχουμε πρόσβαση στο Gmail μας ακόμα κι αν δεν ήμασταν online. Η τελευταία έκδοση του ήταν πριν από 17 μήνες και κάπου εκεί φάνηκε πως η Google έψαχνε μία άλλη λύση. Έτσι από σήμερα μπορούμε ξανά να δημιουργήσουμε ή να διαβάσουμε κάποιο e-mail, καθώς και να οργανώσουμε τα e-mails μας ανάλογα με τα labels. Για την ακρίβεια μπορούμε να κάνουμε τα πάντα, εκτός από το να δεχτούμε ή να στείλουμε νέο e-mail. Για να ενεργοποιήσετε την νέα υπηρεσία, πρέπει να εγκαταστήσετε την αντίστοιχη εφαρμογή από το Chrome web store, ενώ εκπρόσωπος της Google δήλωσε πως σύντομα θα υποστηρίζουν και επιπλέον browsers.

Ακόμα πιο ενδιαφέρουσα είναι η offline λειτουργία στο Google Docs, με την οποία μπορούμε να διαβάζουμε τα έγγραφα μας, είτε αυτά είναι .doc, είτε .xls, είτε οτιδήπτοε άλλο. Όσον αφορά το Google Calendar, οι χρήστες πλέον μπορούν να απαντήσουν στα RVSPs που τους έχουν στείλει άλλοι, ενώ η δημιουργία νέας προσθήκης στο Calendar δεν είναι ακόμα διαθέσιμη μέσω του offline mode.

Περισσότερο απ' όλα περιμένω την offline επεξεργασία αρχείων μέσω του Google Docs, κάτι που όταν γίνει θα αποτελέσει ισχυρό πλήγμα για το Microsoft Office. Ήδη πολλές φορές χρησιμοποιώ την υπηρεσία της Google (έχετε δοκιμάσει τις δυνατότητες συνεργασίας του;), μιας και αποτελεί πολύ καλή εναλλακτική στη σουίτα εφαρμογών της Microsoft.

[via] [image]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.